Petak 05.10.2018.
20:55
Tanjug, Vestionline

"Ðilas proziva za 5.oktobar, a bio na suprotnoj strani"

youtube.com/ Novo jutro - Dea i Sarapa
Goran Vesić

Vesić je u izjavi Tanjugu ocenio da je licemerno što lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas govori o 5. oktobru, i istakao da je Ðilasov problem što postoje svedoci njegovog ponašnja pre i posle 5. oktobra. 

Kaže da svedoci mogu da potvrde kako je odbio ponudu Otpora da radi kampanju za njih.

- A kako bi prihvatio kada je u tom trenutku radio sa RTS-om? - upitao Vesić.

On navodi da postoje i svedoci koji mogu da potvrde da je premijer Srbije Zoran Ðinđić 2001. godine podneo krivičnu prijavu protiv Ðilasa jer je išao po firmama i lažno se pozivao na Ðinđića. 

- Dakle, stvarno je licemerno da Ðilas priča o 5. oktobru - poručio je Vesić.

On kaže i da kada je u pitanju bogaćenje, vreme posle 5. oktobra i politika bili su zlatni za Ðilasa. 

- Tada je Ðilas postao Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik. Kakvko je to vreme za Ðilasa bilo najbolje se vidi po tome da je 2006. godine prijavio da ima ženinu vilu na Dedinju, automobil iz 2003. godine i 70.000 evra ušteđevine. Kada je otišao sa vlasti, 2016. godine prijavio je da ima 24 miliona evra u nekretninama. Tako je u zlatnom vremenu koje je proveo na vlasti ovaj čarobnjak u bogaćenju na račun građana postao milioner - ukazuje Vesić. 

Navodi i da Ðilas stvarno misli da će se zaboraviti kako je oteo u Pionirskom gradu zemljište namenjeno za dečije igralište i napravio Kuću Velikog brata, prvi rijaliti u Srbiji na kojoj je zaradio milione.

Vesić kaže da i danas , 5. oktobra, podseća Ðilasa da važi njegov poziv da izađe sa njim na TV duel. 

- Kao što sam ga zvao 4. oktobra a zvaću ga i 6. oktobra. Ako se usudi ikada da prihvati poziv na duel biće to prilika da pričamo o tome kako se obogatio ali i šta je zaista radio 5. oktobra 2000. godine - napominje Vesić.

Ðilas je, prema "Blicu", reagovao na izjavu predsednika Srbije o 5. oktobru i optužio ga da taj datum koristi za reviziju istorije, kao i za obračun sa svim demokratskim snagama.

U reagovanju na današnju Vučićevu izjavu, u kojoj je, kako navodi, okvalifikovan kao pljackaš koji je otimao od naroda, uništio Srbiju, i kao covek koji je, uz Vuka Jeremica najbogatiji u regionu, Đilas kaže da je Vučićev nastup sraman.

2024 © - Vesti online