Subota 06.10.2018.
08:16
S. Đurić - Vesti

Pozorište mi je vratilo radost u život!

Nenad Petrović
Ispunila san: Vesna Trivalić

Kako to i dolikuje, kolege su je dočekale sa oduševljenjem raširenih ruku. Jedna od najboljih komičarki nije krila uzbuđenje zbog povratka u teatar.

- Ovo mi je prva premijera nakon 17 godina i imam veliku tremu. Želim da znate da me je direktorka Tamara Vučković sve ove godine vrlo brižno i nežno navodila na scenu JDP, da bi to u poslednjih sedam godina u nekim cikličnim krugovima postalo intenzivnije.

Moram da vam kažem da sam u dubini duše odustala od pozorišta. Prvi put kada sam imala veći posao, kada sam imala nešto veće da snimam, zvala sam mog pokojnog profesora Vladimira Jevtovića koji mi je tada rekao: "Očekivao sam da ćete me pozvati. Zanat imate, ali su vam svi aparati na nuli i ko god vam kaže drugačije molim vas da verujete meni, jer je to iz prve ruke." Kada me je Tamara poslednji put zvala moj odgovor je iznenadio i mene i nju.

Kada mi je postavila pitanje na poseban i drugačiji način ja ne znam ko je iz mene odgovorio: "Da, hoću, pošalji mi tekst" - rekla je uzbuđeno Vesna Trivalić.

Glumica, koja već dugi niz godina živi u Dubaiju, istakla je da je po povratku u pozorište shvatila da se tu nalazi sve ono lepo zbog čega je i upisala akademiju.

- Nekako mi se život vratio, vratila mi se radost kad sam stala na scenu. Zahvalna sam što radim sa Jagošem Markovićem. Ovo nam je prva saradnja, a studirali smo zajedno. Ovo vam je zapravo kao vrtić za odrasle, puno strasti, igre, ljubavi... Veoma sam srećna što igram sa Sekom Sablić. Strašno je volim i poštujem. Obožavam. Malu Milicu, s kojom takođe igram, sam prvi put videla u "Senkama nad Balkanom" i ostala sam opčinjena. Sa Irfanom, Anitom, Draganom Mićanovićem na sceni, pa ovo je ostvarenje sna! Kada glumci sanjaju, ovo je to. Šta sam uradila ne znam, videćemo ali imam leđa u najfantastičnijem reditelju i najboljim glumcima. Hvala Biljani na fantastičnom tekstu. Njene replike sam igrala na televiziji i tada je sidro bilo u onome što se izgovori, u rečima.

Nenad Petrović
Izuzetna glumačka postava: Slika iz predstave "Vrat od stakla"

Drugarica iz detinjstva

Irfan Mensur je izrazio veliko zadovoljstvo što ponovo igra s prijateljicom iz detinjstva i koleginicom.

- Vesnu sam dočekao zagrljajem i time što smo se prisetili trenutaka iz naše mladosti. Ona je moja drugarica iz detinjstva, koja me je naučila da plivam. Imamo zajedničkih osobina, ona ima stentove, ja bajpasove i ona više nikada neće otići u Dubai. Hoće, ali onako da vidi svoje i da se s njima izljubi, ali da se vrati u svoje JDP, gde i mora da bude - našalio se Mensur, koji je dodao da je predstava "Vrat od stakla" jedna lepa metafora svih naših vartova koje je lako polomiti.
Jelisaveta - Seka Sablić ističe da je Vesna velika glumica.

- Ona je divna, odlična glumica. Ona je potrebna beogradskoj pozoršnoj sceni - kaže Seka.

Nenad Petrović
Krici generacija

Društvene i istorijske teme

Komad "Vrat od stakla" odvija se u krugu beogradske porodice, u kojoj, kako to često biva, pod jednim krovom žive tri generacije. U povišenoj porodičnoj atmosferi svako nosi nasleđe svoje mladosti. Bolna verodostojnost komada, napisanog po porudžbini JDP, ne umanjuje njegovu duhovitost.

Naprotiv, u predstavi se smenjuju protivrečne emocije, od urnebesnog smeha do tužnih istina. Prema rečima reditelja Jagoša Markovića, u pitanju je vrhunska drama koja se bavi ljudskom dušom i govori o važnim društvenim i istorijskim temama.


 

2024 © - Vesti online