Petak 05.10.2018.
19:45
Z. M. - Vesti

Srbi se predstavili Favoritenu

Vesti
Kapetanović, Katrin Gal i Markus

Cilj prezentacije, koja je obavljena u saradnji sa Magistratom 17, bio je da se građanima, službenicima u administraciji i predstavnicima policije, koji su čuli za Zajednicu, a nisu im bile poznate njene aktivnosti, predstavi šta sve naši klubovi rade u austrijskoj prestonici.

Prezentaciju je vodio prof. Goran Novaković, koji je na pre svega predstavio statističke podatke o Srbima u Beču. Radmila Maksimović, član predsedništva Zajednice je potom govorila o aktivnostima klubova i krovne organizacije u prethodnom periodu, kao i ciljevima koje su Zajednica i klubovi koji je čine, zacrtali.

Prisutne je pozdravio i Borislav Kapetanović, predsednik Zajednice, koji je zahvalio na ovoj inicijativi.

- Smatram da šira javnost treba da bude upoznata pre svega s činjenicom da u ovom okrugu postoje srpski klubovi, a zatim i s našim aktivnostima - rekao je Kapetanović.
On je istakao da ovakvi skupovi pomažu boljem razumevanju.

Inače, Kapetanović je prisustvovao i godišnjem prijemu Franca Markusa, predsednika opštine Favoriten. Markus je priredio prijem na koji je pozvao sve najvažnije institucije ovog dela Beča i ujedno proslavio godinu dana provedenih na čelu opštine. Istakao je da su migranti veoma važni i da su doprineli razvoju Favoritena.

Markus je pokrenuo inicijativu da se okupe srpski privrednici u Favoritenu kako bi im se pomoglo da dobiju pristup fondovima. Inače, on je po dolasku na čelo Favoritrena povećao budžet za Zajednicu i srpske klubova na toj teritoriji.

 

2024 © - Vesti online