Petak 05.10.2018.
14:34
rs.n1info.com

Nik Dučić: Tačijeva poseta Gazivodama uznemirila narod

Facebook/Nick Ducich
Komandant vojne baze Bondstil Nik Dučić (u sredini)

Dučić je za RTV Gračanica kazao da se i nekoliko dana posle Tačijeve posete govori o njegovoj vožnji brodićem na jezeru Gazivode.

- Ali vi znate da se istovremeno u Prištini tog dana odvijao protest o kojem se nije pričalo u medijima. Nije bilo incidenata i niko nije uhapšen. Ja ne bih preterivao, već bih ovo gledao radije kao unutrašnji politički potez - kazao je Dučić.

On je pozvao građane da ne shvataju "previše emotivno" vesti koje se često objavljuju, jer kako je ocenio, "ponekad reči kojima je nešto opisano ne odslikavaju pravu istinu".

- Treba da nastave miroljubivim glasom da vrše uticaj na svoje političke predstavnike i kada se ne slažu sa njihovim političkim potezima. Mi ćemo kao KFOR nastaviti da sarađujemo sa zajednicama i da se odazivamo na pozive iz zajednica kao i da učestvujemo na raznim događajima - rekao je Dučić.

Dučić je ocenio da je situacija na Kosovu mirna i stabilna, onakva kakva je bila kada je pre pola godine preuzeo komandu nad snagama stacioniranim u bazi Bondstil.

- Vidim da je situacija ista, dakle mirna i stabilna kao kada sam stupio na dužnost, u martu. Imali smo par dana kada je bilo potrebno povećati pažnju, ali su to bili neki pojedinačni slučajevi. Bilo je par organizovanih političkih poseta, nije bilo nasilnih situacija - rekao je Dučić.

Na Kosovu trenutno boravi 4.000 pripadnika međunarodnih mirovnih snaga iz 29 država, a kako je napomenuo Dučić, taj broj se može povećati ukoliko bude potrebno.

2024 © - Vesti online