Petak 05.10.2018.
12:41
M. Topalović - Vesti

Vujošević: Nedostaje mi košarka!

MN Press
KOŠARKA NAJVEĆ LJUBAV: Duško Vujošević

Pojavljivanje legendarnog trenera Partizana Duška Vujoševića na parketu hale "Aleksandar Nikolić" posle više od tri godine, probudilo je u njemu lepa sećanja na trofejne dane sa crno-belima.

Pošto je povod sam po sebi bio lepa prilika da Beograđani upoznaju svoje idole iz sveta sporta i kulture, a uz to i učestvuju u Humanitarnom Spotskom Bazaru u Dorćol Platzu, Vujošević se prisetio važnosti svake akcije humanitarnog karaktera, ali i govorio o odnosu prema njegovoj najvećoj strasti – košarci.

“Problemi u zdravstvu nisu dobra vest, ali i u najbogatijim zemljama prave se ovakve akcije i ne treba uvek da se tumače kao kompenzacija za ono što bi država trebalo da radi. I mnogo sretnija država od naše ne može da pokrije sve što bi trebalo”, rekao je Vujošević.

Vujošević je razgovarao sa Aleksandrom Pavlovićem koga je nekada trenirao u Partizanu, vrlo srdačno i uz smeh. Javnost je tužno dočekala vest da je Vujošević “zamrznuo” funkciju na mestu selektora BiH dok ne izvrši transplataciju bubrega i raskinuo saradnju sa reprezentacijom koju je doveo nadomak plasmana na SP.

“Nedostaje mi košarka, ceo život sam proveo uz nju i to je stvorilo uslovni refleks, ali prosto moram zdravlje da povratim koliko je moguće u ovoj situaciji. Sada se osećam dobro”, zaključio je legendarni stručnjak.

2024 © - Vesti online