Petak 05.10.2018.
12:11
M. Topalović - Vesti

Puč u svlačionici minhenskog Bajerna!

EPA
NA UDARU KRITIČARA: Niko Kovač

Trener Bajerna Niko Kovač trpi ogromne pritiske u svlačionici Bajerna, pošto je veliki broj zvezda, a pre svih Hames Rodrigez, javno pogodigao glas protiv načina na koji vodi slavni nemački klub.
Kolumbijac je bio besan što i pored loše forme pojedinih igrača, a pre svih Tomasa Milera, još uvek dobija šansu samo na kašičicu, pa je tako i u meču sa Ajaksom čak sat vremena bio na klupi za rezervne igrače. Zbog toga je, prema pisanju "Bilda", frustrirano vikao u svlačionici:

"Mi nismo Ajntraht!".
Iz dana u dan sve je više nezadovoljnih igrača, pa se tako nezadovljstvo proširilo na Vagnera, Zulea, Gorecku, Gnabrija...
Od svih igrača do sada svih 900 minuta odigrali su samo Nojer i Kimih, a potom slede veterani Miler (720), Riberi (683), Roben (617) i Marinez (546). Mlade zvezde su potpuno na margini, pa je tako Rodrigez igrao svega 332 minuta, Gorecka 322, a Gnabri 207.
Takođe, ide se i do toga da se Kovaču zamera što previše često sa direktorom Hasanom Salihamidžićem i trenerom golmana Tonijem Topalovićem govori na hrvatskom jeziku u prisustvu ostatka ekipe, što se u Bajernovoj svlačionici smatra velikim nepoštovanjem.
Naravno, slabi rezultati doveli su u pitanje i taktička rešenja mladog stratega, a pre svega zbog izbora igrača, gde se dosta menjaju uloge i to dovodi do loše igre, a sada i rezultata.

Na Anćelotijevom "putu"

Bajern je tri vezane utakmice ostao bez pobede (dva remija i poraz), a ukoliko se tako nastavi hrvatski strateg bi mogao da se nađe u bezizlaznoj situaciji, sličnoj u kojoj je bio i Karlo Anćeloti. Ipak, Italijan je tada "zaratio" sa iskusnim prvotimcima nemačkog velikana.

2024 © - Vesti online