Petak 05.10.2018.
11:05
Vestionline

Da li je došao kraj Dinamovom prokletstvu u Evropi?

EPA/STEPHANIE LECOCQ
Startnih 11 Dinama sinoć u Briselu

Dinamo je na sjajan način počeo Ligu Evrope, prvi put "modri" su ostvarili pobede u uvodna dva kola.

Nakon impresivnih 4:1 protiv Fenerbahčea na premijeri, Dinamo je srušio i Anderleht sa 2:0 u Birselu.

- Mnogo smo srećni zbog pobede. Ostvarili smo naš cilj i odigrali odličnu utakmicu. Pokazali smo gard kakav Dinamo treba da ima - rekao je kapiten Dinama Arijan Ademi.

Dinamo je dominirao u Belgiji, upustio čak 17 šuteva ka golu Anderlehta, a domaćina je većeg debakla spasao golman Didilon koji je imao osam odbrana.

- Mogli smo dati još koji gol. Imali smo mnogo prilika, to je fenomenalna statistika koliko smo imali udaraca i pokušaja. Pokazali smo da smo pravi i želimo da nastavimo. Hvala navijačima koji su bili uz nas - dodao je kapiten.

Dinamovoj pobedu umnogome je kumovao Srbin Ognjen Vranješ, bosanskohercegovački reprezentativac je prvo napravio penal u 19. minutu, a onda dobio crveni karton u 46.

Zagrepčani su to maksimalno kapitalizovali pogotkom Amera Gojaka, koji je uz malo sreće i odbitak prevario Didilona sredinom drugog poluvremena te omogućio Dinamu mirnu završnicu meča.

- Ma, presrećni smo. Slušali smo trenera i ispunili njegove zamisli. Zato smo ostvarili vrednu pobedu. Cela ekipa je pokazala da je prava, nismo dopustili Anderlehtu da se razigra. Zadovoljni smo s 2:0 i tri boda, ne trebamo se ničega plašiti, moramo da natavimo ovako - rekao je Gojak.

U trećem kolu Dinamo gostuje Spartaku u Trnavi 25. oktobra. Novi bodovi bi dodatno približili "Modre" prvom evropskom proleću od 1970. godine.

2024 © - Vesti online