Četvrtak 04.10.2018.
23:40 >> 23:47h
Vestionline

Kostić i Jović srušili Lacio, Videoton za malo na do boda u Londonu

EPA/ARMANDO BABANI
Luka Jović, ponovo strelac

Ajntraht je hit Lige Evrope!

Ekipa Adolfa Hitera pobedila je u uvodnom kolu u Marseju, a ove nedelje je kod kuće srušila još jednog velikana. I to golovima srpskih internacionalaca, u utakmici u kojoj su od prvog minuta učestvovala petorica naših fudbalera.

Ajntraht - Lacio 4:1 (2:1)

Mijat Gaćinović je u 28. minutu vratio sjajnu "povratnu" loptu na sredinu kaznenog prostora, gde je na nju natrčao Filip Kostić i zakucao je u mrežu Silvija Prota za 2:0. Prethodno je Rimljane "načeo" Dani Da Kosta u 4. minutu, a definitivnu pobedu domaćina je "overio" Luka Jović, koji ulazi u formu iz prošle sezone.

Napadač mlade reprezentacije Srbije je u 52. minutu istrčao kontru i elegantno "bocnuo" loptu preko Belgijanca, koji je mogao samo da gleda kako ga ona preleće i završava u mreži. Taj potez je zaokružio sjajno veče kluba iz Frankfurta i košmarnu noć gostiju, među kojima je takođe bilo naših igrača.

Sergej Milinković-Savić je odigrao ceo meč za goste, a Dušan Basta je bio starter, pa je u 48. minutu bio isključen zbog drugog žutog kartona, posle prekršaja sa leđa, da zaustavi kontru Ajntrahta.

Navijači Lacija trudiće se da što pre zaborave ovaj meč, bez obzira na to što je Marko Perolo pet minuta pre Kostićevog gola nakratko postavio 1:1. Da situacija po tim sa Olimpika bude još teža, utakmicu je završio sa devetoricom igrača u polju, jer je u 59. minutu isključen i Hoakin Korea, zbog saplitanja rivala.

Ajntraht je posle dve velike pobede prvi na tabeli Grupe H, sa pet bodova više od Olimpik Marseja, koji je ispustio pobedu protiv Apolona u gostima -  2:2.

Golove za Francuze dali su Dimitri Paje posle prodora i Luiz Gustavo, a velike zasluge za izjednačenje ima srpski vezista Saša Marković, nekadašnji igrač Partizana, koji je u 74. minutu golom probudio Kiprane, a konačnih 2:2 postavio je Emilio Zelaja u nadoknadi vremena!

Reprezentativac Srbije Nemanja Radonjić odigrao je ceo meč za goste.

EPA/Tatyana Zenkovich
Aleksandar Prijović, strelac prvog gola za PAOK

PRIJOVIĆ OPET POGODIO!

Bilo je ovo sjajno veče i za Aleksandra Prijovića, koji je opet dao gol za PAOK. To je njegov prvi pogodak u Ligi Evrope, a već osmi ove sezone!

Snažni srpski špic šutirao je glavom sa ivice peterca u 5. minutu i "otvorio" fenomenalan početak grčkog tima u Belorusiji. Nizali su se potom pogoci Brazilca Lea Žabe u 11. i 17. minutu i ekspresno je na semaforu pisalo: 0:3.

Već u tom trenutku bilo je jasno da će Solunjani ostvariti prvi trijumf u Ligi Evrope i da će se na tabeli Grupe L izjednačiti sa domaćima. Konačan rezultat bio je: BATE - PAOK 1:4 (0:3).

Nekadašnji vezista Vojvodine i reprezentativac Crne Gore Mirko Ivanić je bio asistent za utešni pogodak Belorusa i nagovestio dobru formu pred dolazak u svoj nacionalni tim, sa kojim će u oktobarskom ciklusu igrati protiv Srbije.

EPA/WILL OLIVER
Marko Nikolić, trener MOL Vidija


VIDETON JE BIO HRABAR U LONDONU!

Iako je MOL Vidi (preimenovani "Videoton") doživeo poraz u Londonu od Čelsija, na Stamford bridžu je zaslužio veliki aplauz.

ČELSI - MOL VIDI 1:0 (0:0)

Ekipa Marka Nikolića pružila je sjajan otpor velikom favoritu, igrala fudbal i na momente žestoko pretila ekipi Mauricija Sarija.

Meč je odlučio pogodak Alvara Morate u 70. minutu, ali je mađarski šampion i pre i posle tog momenta imao "zrele" šanse da šokira "plavce".

Najbolju priliku MOL Vidiju stvorio je Marko Šćepović, asistiravši Kovaču u 82. minutu, a on je šutirao odlično, "spoljnom", ali je Kepa bio na mestu.

Nikolićev tim se organizovano branio, u prvom poluvremenu imao nekoliko dobrih šansi (Loik Nego dve, a Georgi Milanov jednu), ali za hrabar nastup ipak nije bio nagrađen bodom protiv Edena Azara, Matea Kovačića i saigrača.

2024 © - Vesti online