Četvrtak 04.10.2018.
21:13
Vestionline, Tanjug

Vučić: Nikada neću prihvatiti nezavisnost Kosova

Tanjug
Aleksandar Vučić i Dejvid Mekalister

Vučić je to rekao nakon sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, kojeg je, kako je preneo na zajedničkoj pres konferenciji, obavestio sa "ne mnogo dobrim" stvarima i situaciji na Kosovu i Metohiji.

Rekao je da je 10. oktobra 2000-ti dan otkako nije formirana Zajednica srpskih opština, što je bila jedina obaveza Prišine iz Briselskog sprazuma, dok je Srbija sa svoje strane ispunila sve obaveze. 

- Što se tiče međunarodnih faktora, rekao sam da nemam pojma šta hoće od Srbije, ali Srbija neće da prizna nezavisnost Kosova, kako bi oni voleli, pa makar me maltili motkama po glavi - naglsio je Vučić.

- Dobro je da imamo mir i neku vrstu stabilnosti. A do kad će to traje, niko ne zna. Mi hoćemo da odbranimo mir, ali za tango je potrebno dvoje - rekao je Vučić.

- Mi ćemo učiniti sve da sačuvamo mir. Rekao sam Mekalisteru da ne znam šta se očekuje od Srbije. Nikada neću prihvatiti nezavisnost Kosova. Mi smo spremni da razgovaramo, i uvek dijalog moramo da pretpostavimo drugačijem rešavanju problema. Ali to ne zavisi samo od Srbije - objasnio je Vučić.

Kad je reč o poziciji Srbije, dosta mu je, kaže, ćutanja i ponižavanja naše zemlje.

2024 © - Vesti online