Četvrtak 04.10.2018.
17:35
T. Trninić

I deca čuvari tradicije

T. Trninić
Prikupljeni novac pomoći će najmlađim folklorašima

Glavni organizator događaja bila je folklorna grupa Poletarac, na čelu sa roditeljima dece koja godinama igraju u grupi koju vodi koreograf, gospođa Branka Janošević. Voditelj programa bio je Ilija Prijić, u čemu su mu na veoma simpatičan način asistirale ćerke Anica i Irina.

Na početku ove divne folklorne večeri prisutnima se obratio parohijski sveštenik, otac Aleksandar Trninić, koji se zahvalio posetiocima i organizatorima, istovremeno naglasivši značaj negovanja kulturnog i tradicionalnog nasleđa. Značajnu i zapaženu ulogu imali su i učenici srpske škole Misionarske parohije koji su otvorili program otpevavši himne Srbije i Australije, a potom zajedno sa svojom učiteljicom izveli nekoliko srpskih tradicionalnih pesama.

T. Trninić
Osmesi koji razoružavaju

Pažnja posetilaca nije jenjavala do samog završetka programa, koji su gosti ispratili gromoglasnim aplauzom. Posebne simpatije posetilaca osvojili su najmlađi članovi folklorne grupe koji skoro ni po čemu nisu zaostajali za svojim starijim kolegama. I to je sjajan pokazatelj marljivog i revnosnog rada gospođe Branke Janošević! Bilo je, zaista, predivno videti pun parohijski dom prezadovoljnih posetilaca, u svakom trenutku radih da pažnjom i aplauzima nagrade uloženi trud folklornih grupa i učenika srpske škole.

Gosti iz "Krajine"

Gosti večeri bili su članovi srpske zajednice "Krajina" predvođeni koreografom Mirom, koji su svojim repertoarom obogatili sadržaj priredbe.

Zahvalnost za ovakav rezultat treba najpre uputiti roditeljima koji, uprkos mnogim obavezama, nalaze vremena i dobre volje da svoju decu bodre u nastojanju očuvanja maternje kulture i tradicije.

T. Trninić
Gosti su sve folklorne ansamble nagradili gromoglasnim aplauzom
2024 © - Vesti online