Četvrtak 04.10.2018.
15:09
Vestionline

"Nadal, Federer, Mari i Đoković nas i dalje pobeđuju - promenićemo to"

EPA/WU HONG
 

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Mari već dugo godina dominiraju vrhom svetske rang liste tenisera uz tek sporadične promene na vrhu.

Hačanov je na US openu nagovestio da može da igra sa Nadalom kada je osvojio set protiv Španca, ali ne još uvek i da ga pobedi.

- Moramo to da promenimo, mi mlađi igrači. Tačno je da je ta starija generacija osvajala Grend slem turnire sa manje godina od nas, ali to je bilo drugačije vreme, igra, brzine podloga i tenis u celini - rekao je Hačanov.

Po njegovom mišljenju, teško je porediti se sa tom generacijom igrača.

- Trenutno, ti najbolji igrači, 'velika četvorka' igraju stvarno dobar tenis i još uvek nas pobeđuju. Verujem da je samo pitanje vremena kad ćemo početi da stižemo dalje na turnirima i Grend slemovima - kaže Hačanov i smatra da je naredni korak kod njega da pobedi najbolje.

Za to će mu biti potrebno i samopouzdanje kome prethodi mnogo napornih treninga jer, kako kaže, "vežbom se stiže do savršenstva". Hačanov je rođen maja 1996. godine, a u sredu je poražen od Huan Martina Del Potra sa 2-0 na turniru u Pekingu.

2024 © - Vesti online