Četvrtak 04.10.2018.
10:42
Vestionline,sportskacentrala.com

Partizan slavi 73. rođendan

youtube/ FM Play

Pripreme za osnivanje su trajale mesecima pre toga, a 4. oktobra 1945. godine formirana je fudbalska sekcija, ali i ona za atletiku, košarku, odbojku i šah.

JSD Partizan spada u red najvećih sportskih društava u svetu, a po rezultatima, ostvarenjima i broju svojih vrhunskih sportista tokom svih ovih godina, verovatno je i jedno od najuspešnijih u sportskom svetu.

Kada pak, Fudbalski klub Partizan presabere svojih sedam decenija i tri godine, onda zaista ima čime da se ponosi.

youtube/ FM Play

Osvojeno je 27 titula šampiona države, 15 trofeja u nacionalnom Kupu, Srednjeevropski kup osvojen je 1978. godine, a 1966. “Partizanove bebe” su igrale u finalu Kupa šampiona. Partizan je odigrao prvi meč protiv Sportinga u istoriji Kupa šampiona, kada je ovo danas najprestižnije takmičenje tek osnovano 1955. godine. Partizan je dao najviše reprezentativaca i ima najviše fudbalera koji su nastupili više od pedeset puta u državnom timu.

KK Partizan osvojio je 21 nacionalnu titulu, 14 Kupova, šest puta su crno-beli bili šampioni regionalnog takmičenja, osvojena su tri Kupa Radivoja Koraća i titula prvaka Evrope 1991. godine.

Vaterpolisti imaju čak sedam titula šampiona Evrope, 29 nacionalnih šampionata i 26 Kupova. Rukometaši su osvojili devet titula prvaka države, odbojkaši 11, a hokejaši 20.

Veliki udeo u stvaranju istorije JSD Partizan imaju i košarkašice, rvači, šahisti, ragbisti, atletičari i atletičarke itd.

2024 © - Vesti online