Sreda 03.10.2018.
17:27
Vestionline, b92.net

Tumbaković pozvao povređene Jovetića i Savića za Srbiju

EPA/BARTLOMIEJ ZBOROWSKI
Ljubiša Tumbaković, selektor Crnogoraca

Na spisku su Stevan Jovetić iz Monaka i Stefan Savić iz Atletiko Madrida koji zbog povreda nisu igrali prethodnih nedelja, pa je neizvestan njihov nastup.

- Nadam se da nećemo imati problema sa povredama na utakmicama koje će naši igrači igrati tokom vikenda. Takođe, nadam se da će neki od trenutno povređenih igrača biti spremni do početka priprema i da će moći da odgovore zahtevima na predstojeće dve utakmice - rekao je Tumbaković.

Fudbaleri Crne Gore dočekaće selekciju Srbije 11. oktobra na Gradskom stadionu u Podgorici, a tri dana kasnije ekipa Ljubiše Tumbakovića gostuje Litvaniji.

- Za ovu utakmicu, kao i sve prethodne tokom poslednje dve i po godine, na spisku je grupa igrača koja za koju se može reći da čini čvrsto jezgro reprezentacije.

Tumbaković smatra da utakmice trećeg i četvrtog kola Lige nacija neće dati definitivan odgovor na finalni plasman u grupi.

- Vrlo su interesantni parovi u ovom kolu, nešto će se definisati nakon tih utakmica ali sitacija neće biti definitivno rešena. Isključivo sportski razlozi učiniće da u utakmicu sa Srbijom uđemo maksimalno motivisani, sa željom da ostvarimo što bolji rezultat. Nakon toga, pokušaćemo da na gostovanju u Litvaniji ponovimo uspeh ostvaren u prvom duelu sa tom reprezentacijom - rekao je Tumbaković.

Golmani:

Danijel Petković (Lorijen), Milan Mijatović (Budućnost), Damir Ljuljanović (OFK Titograd);

Odbrana:

Stefan Savić (Atletiko Madrid), Žarko Tomašević (Ostende), Marko Simić (Pahtakor), Adam Marušić (Lacio), Filip Stojković (Crvena zvezda), Emrah Klimenta (Sakramento), Boris Kopitović (Čukarički), Risto Radunović (Astra);

Sredina:

Nikola Vukčević (Levante), Marko Vešović (Legija Varšava), Vladimir Jovović (Jablonec), Aleksandar Šćekić (Partizan), Marko Janković (Partizan), Mirko Ivanić (BATE Borisov), Nebojša Kosović (Partizan), Aleksandar Boljević (Vasland Beveren), Darko Zorić (Čukarički), Luka Mirković (Budućnost), Asmir Kajević (Čukarički), Deni Hočko (Famalikao);

Napad:

Fatos Bećiraj (Makabi Netanja), Stevan Jovetić (Monako), Stefan Mugoša (Inčon junajted) i Luka Đorđević (Arsenal Tula).

2024 © - Vesti online