Sreda 03.10.2018.
19:28
Vestionline, Tanjug

Putin: Nastavljamo saradnju s Trampom i SAD

Tanjug
Vladimir Putin i Donald Tramp (Foto: Arhiva)

- Ne postoji drugi predsednik SAD, niti postoje druge SAD. Nastavićemo da sarađujemo - rekao je Putin na sednici foruma "Ruska nedelja energetike".

Kako prenosi Tas s, on je naglasio da su SAD "najveća svetska sila, lider po mnogo čemu" i nazvao ih "prirodnim partnerom (Rusije) u mnogobrojnim oblastima, među kojima međunarodna bezbednost, neproliferacija oružja masovne destrukcije, borba protiv terorizma, borba protiv klimatskih promena, za zaštitu životne sredine".

Kazao je da se nada da će opskurantizam u Americi po pitanju ruskog mešanja nestati.

- Želim da opskurantizam u vezi sa navodnim mešanjem Rusije u izbornu kampanju u SAD prestane da se vremenom američke elite smire, konačno razreše međusobno stvari da u toj sferi, kao na tržištu nafre, određena ravnoteža zdravog razuma i nacionalnih interesa bude povraćena - rekao je Putin na pitanje kakav bi ishod želeo da vidi na izborima za američki kongres na sredini predsedničkog mandata.

On je istakao da se nada da će "unutrašnje političke svađe u SAD prestati sa trovanjem rusko-američkih odnosa i uticanja na situaciju u svetu".

2024 © - Vesti online