Sreda 03.10.2018.
17:00
Vestionline, Tanjug

Antić u Moskvi: Imaćemo sigurno snabdevanje gasom

Tanjug
Aleksandar Antić

- Srbija je aktivno prisutna na ovom svetskom skupu koji definiše sve ključne segmente energetske tranzicije - rekao je za Tanjug Antić. 

Naveo je da će na glavnom ministarskom skupu govoriti o planovima Srbije, našim projektima koji su pre svega vezani za obnovljive izvore energije, o interkonekciji i izgradnji nedostajuće infrastrukture sa susednim državama, kao i o povećanju energetske efikasnosti i novim projektima koji treba da dovedu gas u naš region. 

- Naravno, ovo je i odlična prilika za veliki broj bilateralnih susreta - rekao je Antić i naveo da se danas sastao i sa ruskim ministrom energetike Aleksandrom Novakom, ministrima energetike Azerbejdžana, Belorusije i Katara, kao i sa predstavnicima energetskih institucija. 

Antić kaže da je imao možda najvažnije sastanke sa ministrom spoljnih poslova i trgiovine Mađarske Piterom Sijartom i direktorom Gasproma Aleksejem Milerom.

Sa Sijartom je, navodi, razgovarao o zajedničkim projektima, a sa Milerom o jačanju naše gasne infrastrukture, novim gasnim projektima i snabdevanju Srbije gasom. 

- Za mene je posebno važno to što će Srbija imati apsolutno sigurno snabdevanje gasom u narednom periodu i očekujem da će to dovesti do toga da će naše ukupno gasno tržište rasti i jačati i da ćemo imati nove gasne projekte - rekao je Antić. 

2024 © - Vesti online