Utorak 02.10.2018.
11:23
Vestionline, Tanjug

Kancelarija za KiM: Napadi na srpsku imovinu zastrašivanje Srba

pixabay.com
 

Kako se ocenjuje u saopštenju Kancelarije, "ovaj bezočni napad na srpsku imovinu treba posmatrati u svetlu višenedeljne kampanje zastrašivanja Srba južno od Ibra, i neophodno je da se sa tom praksom smesta prestane kako osetljiva bezbednosna situacija u pokrajini ne bi bila narušena".

"Najoštrije osuđujemo ovo neodgovorno ugrožavanje bezbednosti Srba u povratničkim sredinama, i zahtevamo od međunarodne zajednice da ne žmuri pred činjenicom da je srpski narod na Kosovu i Metohiji svakodnevno na meti napada ekstremista koji prerušeni u provalnike seju strah u enklavama južno od Ibra kradući stoku i provaljujući u kuće", ističe se u saopštenju.

Ocenjuje se i da su stalni napadi na srpsku imovinu "dokaz potpunog odsustva vladavine prava u privremenim institucijama samouprave u Prištini, neispunjenih demokratskih standarda i neuspeha međunarodnih organizacija na Kosovu i Metohiji".

Kancelarija je ponovo upozorila ekstremiste na Kosovu i Metohiji da "Srbija nikada neće dozvoliti sistematsko ugrožavanje ljudskih prava i bezbednosti srpskog naroda u pokrajini."

2024 © - Vesti online