Ponedeljak 01.10.2018.
21:22
Vestionline

Real samo tri puta u ovom veku nije dao gol na tri meča uzastopno

EPA/Sergei Ilnitsky
Realovi golmani Navas, Kasilja i Kurtoa na Lužnjikiju

Sevilja je potukla Real s 3:0, a onda su mreže ostale mirne u madridskom gradskom derbiju kada je na stadionu "Santijago Bernabeu" bio Atletiko. Sedam godina je prošlo od kako "kraljevski klub" u španskoj ligi poslednji put nije uspeo da savlada protivničke golmane na dve utakmice uzastopce.

Početkom sezone 2011/12, koja je bila šampionska, a druga od tri s portugalskim stručnjakom Žozeom Murinjom na klupi, Real je prvo izgubio od Levantea s 1:0. Zatim je igrao 0:0 sa Rasingom. Oba puta bio je gost.

Kažu da su Realovi navijači protiv Atletika, koji nije izgubio kao njegov gost i u šestoj sezoni uzastopno, skandirali ime portugalskog asa Kristijana Ronalda, od ovog leta najsjajnije Juventusove zvezde. S njim su padali i golovi u suparničkim mrežama, a sosiosi su se odvikli od toga da i njihov klub može golgeterski da zakaže i to čak na dve utakmice jednom za drugom.

Šta bi tek rekli ako prvak Evrope nastavi post i na Lužnjikiju, gde je gost u utorak u 22 časa po moskovskom vremenu. Realu se poslednji put dogodilo da ne postigne pogodak na tri meča uzastopno na prelasku iz 2006. u 2007. I ta je sezona bila šampionska, pod italijanskim trenerom Fabijom Kapelom.

Prvo je potkraj godine pretrpljen šokantni poraz u prvenstvu protiv Uelve u Madridu s 3:0, a zatim je Realu srećnu novu godinu poželela La Korunja u prvenstvu na svom terenu s 2:0. Kroz nekoliko dana, u prvoj utakmici osmine finala kupa, Betis je odoleo u Sevilji (0:0). Zube je tek pokazao s 1:1 u revanšu pa je otišao dalje.

U sezoni pre te Realu se dogodilo da poveže tri utakmice s mirnim mrežama na obe strane. Uvertira u post bio je poraz u Madridu protiv Arsenala s 1:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Jedini strelac bio je francuski as Tjeri Anri.

Serija uzastopnih mečeva bez golova počela je u kasnu zimu 2006. od revanša na Hajberiju. Nastavljena je u španskoj ligi protiv Valensije na Mestalji i s Betisom na "Bernabeuu".    

Jedini put u ovom veku Real je odigrao tri utakmice uzastopno bez postignutog gola u španskom prvenstvu u poslednja tri kola u sezoni 2001/02 (Sosijedad - Real 3:0, Real - Majorka 0:0, La Korunja - Real 3:0). Čak i ako zatrese mrežu CSKA pa prekine post računajući mečeve u svim takmičenjima, ostaje mu da za vikend kao gost Alavesa ne ponovi loš niz u domaćoj ligi od pre 16 godina.

EPA/Sergei Ilnitsky
Luka Modrić i Toni Kros imaće i u Moskvi zadatak da spreme golove
2024 © - Vesti online