Ponedeljak 01.10.2018.
11:29
Vestionline

Đoković: Nisam namerno pogodio Federera

twitter.com/lavercup
Dogovori Federera i Đokovića

Đoković je bio član pobedničkog "Tima Evrope", kojeg je predstavljao u dublu zajedno sa velikim rivalom Rodžerom Federerom. Meč je obeležila scena u kojoj Novak pogađa Švajcarca u zadnjicu.

- Znao sam da ćete me to pitati. Nisam namerno. Zakasnio sam na loptu i pogodio ga. Ne igram često dubl, pa mi je bilo potrebno nekoliko gemova da uhvatim ritam. Priznajem da je bilo dosta zahtevno - rekao je četvorostruki šampion Vimbldona.

Pojasnio je i fenomen tek osnovanog Lejver kupa.

- Lejver kup je organizovan tek drugu godinu, ali je već dostigao veliku visinu u okviru sporta. To je jedino takmičenje koje može da okupi velike zvezde poput Rodžera Federera, Rafaela Nadala, Aleksandera Zvereva, mene i mnoge druge. Igra se "Tim sveta" protiv "Tima Evrope", nešto poput Rajder kupa u golfu. Bila je to posebna prilika da igram sa Federerom u dublu, jesam ga "overio", ali su i oni mene nešto kasnije. Pogodili su me u grudi, ali je važno da smo se dobro zabavili. 

Od planova nadalje, preskočiće turnir u Pekingu i čeka ga Šangaj.

-  Biću u Šangaju. Planirano je da igram i Peking, ali zbog odličnih okolnosti u poslednja tri meseca i previše mečeva koje sam odigrao, odlučio sam da ne nastupim tamo. Malo sam bio fizički i mentalno iscrpljen posle Lejver kupa koji je bio zahtevan za sve nas. To mi je dalo mogućnost i priliku da porodično provedem malo više vremena u Beogradu i treniram ovde - dodao je Novak, koji danas u 12 h održava otovreni trening na terenima "Milan Gale Muškatirović".

Dešavanja sa terena "Milan Gale Muškatirović" pratite uz redakciju Vesti. Naši novinari će izveštavati sa lica mesta. 

2024 © - Vesti online