Ponedeljak 01.10.2018.
09:38
b92.net

U fabrikama našli posao, ali i ljubav

Tanjug
 

Hemina Pejović, niška matičarka, kaže da je prošle godine u Nišu sklopljeno 1.599 brakova, a do 27. septembra ove godine 1.217.

S obzirom da sledi oktobar, mesec u kome tradicionalno ima više venčanja, a u prilog tome govori i broj zakazanih, veruje da će do kraja godine biti za 120, odnosno 130 sklopljenih brakova više nego prošle godine. 

- Kada dolaze kod mene, pošto je meni obaveza da pitam gde rade i šta rade, vidim da deca sve više rade u novootvorenim fabrikama. Upoznaju se tamo, zabavljaju se, venčavaju. Uglavnom je reč o mladima - rekla je Pejović. 

Podseća se da je slično bilo u vreme kada je u Nišu radila Elektronska industrija, u kojoj je radilo i 20.000 ljudi. Prema njenim rečima, prošle godine u Nišu je rođeno 4.181 dete, a do juče je rođeno 3.026 deteta. Ona očekuje da će zbog većeg broja sklopljenih brakova, i broj novorođenčadi biti veći. 

Na pitanje da li misli da je u tom gradu na jugu Srbije situacija danas bolja nego prethodnih godina zbog velikog broja investicija, Pejović kaže da se, ako se gledaju sklopljeni brakovi i rođena deca, ide na bolje.

2019 © - Vesti online