Nedelja 30.09.2018.
09:29
Vestionline, Tanjug

Srbi se povukli sa barikada u Zubinom Potoku

youtube.com/Srpska Lista
Igor Simić

- Ono što se juče desilo na našu ispruženu ruku mira bile su duge cevi ljudi sa fantomkama što je izazvalo nervozu kod građana, pre svega, u opštini Zubin Potok - rekao je Simić za RTS.

Istakao je da je zatražena reakcija Beograda i zaštita građana i imovine. 

Simić je izrazio nadu da su u Prištini, kao i oni u ambasadama koji donose odluke i mogu da utiču na Albance, svesni koliko je juče teško bilo sacuvati mir u Zubinom Potoku, koliko su država Srbija i rukovodstvo lokalne samouprave uložili ogromne napore da se situacija smiri i da Srbi ne nasednu na provokaciju na Gazivodama.

Prema njegovim rečima, to je nešto što se ne sme ponoviti.

Komentarišući izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da u Gazivode nije došao da bi provocirao, Simić kaže da je to izjava koju ne možete komentarisati.

Nebitno je, navodi Simić, šta je bila njegova namera, ali ono što je izazvao na terenu moglo je da ugrozi mir na severu Kosmeta.

- Doći u čistu srpsku sredinu sa više od 100 naoružanih specijalaca sa dugim cevima i fantomkama je imalo za cilj zavođenje discipline i mišića - rekao je Simić.

Kaže i da se nikada ne mogu predvideti stvari u budućnosti na Kosmetu i da se pokazalo da Priština ne može da ispoštuje ono šta su se dogovorili i saglasili.

- Bojim se da nakon jučerašnjeg događaja takve situacije mogu da budu okidač za mnogo gore situacije nego juče i mnogo goru reakciju građana koji žele da zaštite neku svoju slobodu i mir koji su izgradili za ovih 19 godina na severu KiM - rekao je Simić.

On je potvrdio da su poslanici Srpske liste i dalje u opoziciji i da ni na koji način ne žele da daju legitimitet akcijama poput ove koja se dogodila juče na Gazivodama.

2024 © - Vesti online