Subota 29.09.2018.
19:52 >> 19:52h
Vestionline, Blic rs

Preminuo mali Dušan

Instagram/ podrzizivot
 

Otac mališana, Aleksandar Todorović, objavio je potresnu poruku na svom Fejsbuku.

"Spavaj.. Sine! Dosta si se namučio, mirno spavaj, dovoljno si postigao u životu, ŠAMPIONE!", napisao je otac.

Dušan je u Barselonu otišao sredinom septembra, nakon što je u Srbiji pokrenuta akcija prikupljanja pomoći za nastavak njegovog lečenja. Uprkoj lavovskoj borbi, Dušan je izgubio najvažniju bitku.

Borba za život ovog dečaka podigla je Srbiju na noge, a novac se sakupljao na sve strane, a Fondacija "Podrži život", koja je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za to dete, apelovala je da se novac hitno skupi.

Kada je još sve bilo neizvesno, a Dušanovo stanje bilo kritično, u subotu, 15. septembra, odjeknula je vest da je sav novac prikupljen (ukupno nešto više od 191.000 evra), zahvaljujući anonimnom donatoru, koji uplatio tih nedostajućih 70.000 evra, direktno na račun klinike u Barseloni. Kasnije se ispostavilo da reč o fudbaleru Nemanji Matiću.

Nekoliko sati kasnije u Svilajnac je stigao helikopter Vlade Srbije po Dušana, a zatim je iz Beograda avionom Vlade Srbije prevezen u Barselonu. Tamo su mu urađene potrebne analize, ali nastavak lečenja raka nadbubrežne žlezde - neuroblastoma, koji mu se pre tri meseca vratio, nije dočekao.

2024 © - Vesti online