Subota 29.09.2018.
15:31
Vestionline

Vest Hem ubedljiv protiv Junajteda, Murinju se sve ozbiljnije ljulja klupa

EPA/Andy Rain
Koga više boli glava, Murinja ili Junajtedove navijače

Jednom su navijači Mančester junajteda podigli avion koji je vukao iznad stadiona transparent s njihovom napisanom željom da Dejvid Mojes, prvi trener "crvenih đavola" posle ere slavnog Škota Aleksa Fergusona, ode s klupe. Čeka li taj performans i Žozea Murninja?

Mančester je u prošlom kolu proćerdao dva boda na Old Trafordu protiv povratnika u najbolje društvo engleskog fudbala Vulverhemptona (1:1). Kroz nekoliko dana Junajted je ispao iz Kupa ligaša na penale protiv drugoligaša Derbija. A sada mu je Vest Hem naneo i treći poraz u ligaškom nadmetanju ove sezone.

Domaćin je posle prvog poluvremena vodio s 2:0 golovima novajlije iz Lacija Brazilca Felipea Andersona u 5. minutu i autogolom Viktora Lindelofa u 43. Nadu je godtima vratio Markus Rašford u 71. minutu, a ona je ugašena samo tri minuta zatim. Treći pogodak za Vest Hem dao je Marko Arnautović.

Tim koji je ovog leta preuzeo Čileanac Manuel Pelegrini, koji je u sezoni 2009/10. bio Murinjov prethodnik na Realovoj klupi, zalet je uhvatio u Kupu ligaša. U trećoj rundi, koja je Junajtedu bila i poslednja, slistio je kod kuće Maklsfild s 8:0. Vest Hem je u svojoj istoriji ubedljiviju pobedu imao samo 1983, kada je, takođe u Kupu ligaša, pregazio Buri s 10:0.

Videćemo kakva sudbina čeka portugalskog trenera i da li će dočekati utorak kada na Old Traford u drugom kolu Lige šampiona stiže Valensija. Junajted ima 10 bodova. Toliko je imao i kad mu je trener bio Mojes 2013/14. Jedino je lošije stajao posle prvih sedam kola 1989/90, kada je skupio samo sedam.

EPA/Andy Rain
Arnautović je ostavio De Heu u očajanju
2024 © - Vesti online