Subota 29.09.2018.
14:42
Vestionline

Mirković: Ne pribojavam se suđenja, pogotovo jer u Nišu sudi Mažić

partizan.rs
Zoran Mirković na pres-konferenciji uoči utakmice u Nišu

Kad Zvezda ili Partizan igraju s Radničkim u Nišu, pažnja na utakmicu je puna, a naročito će to biti sada jer su "crno-beli" i Nišlije poravnati na tabeli kao prvi pratioci vodećih "crveno-belih". Partizanov trener Zoran Mirković očekuje dobar fudbal i mnogo gledalaca. O Radničkom ima reči hvale.

- U pitanju je izvanredna ekipa, koja je izvanredno vođena i u vrhu je tabele kao i mi. Jasno je da nas čeka težak zadatak. U pitanju skup mnogo dobrih pojedinaca, iskusnih i mladih, a imaju i strance koji su izuzetno kvalitetni. Dosta stvari u njihovoj igri polazi od Drinčića, koji je glavni pokretač akcija. On je prekaljeni prvotimac, igrao je i u Partizanu i u reprezentaciji Crne Gore, poseduje sjajan pas i izvanredan prekid. Radnički je čvrst, angažovan i disciplinovan, kvalitetan na svim pozicijama. Lalatović je preneo svoje znanje, iskustvo i energiju na tim. Vidi se njegov potpis - Mirkovićeva su zapažanja o sledećem protivniku.

Čudi me što je Terzić na Pinku prepričavao naš privatni razgovor

- Čuo sam da se to pojavilo, pa sam pogledao emisiju. To je bio naš privatni razgovor i trebalo je tako da ostane. Toliko o tome. Na kraju krajeva, on je mene zvao, a nemamo običaj da se čujemo. Čestitao mi je na dobroj igri u derbiju, ja njemu na svemu što je Zvezda postigla u Evropi do sada. U tom razgovoru nije bilo ništa sporno, ali posle sam čuo dosta spornih stvari. Začudilo me je malo to što je prepričavao naš privatni razgovor.

Utisci s derbija su još sveži, iako je u svlačionici Partizana stavljena tačka na to.

- Stavljena je tačka, ali je istina da se priča. To je jedan od pokazatelja da je derbi koji smo odigrali bio na zadovoljavajućem nivou. Mi smo svoju misiju ispunili, ali moramo da ostavimo to iza sebe jer nas obaveze koje dolaze teraju da tako razmišljamo.

Trener "crno-belih" je uveren da će suđenje biti na visokom nivou jer će utakmicu voditi naš najbolji arbitar.

- Ne plašim se suđenja. Posebno jer sam čuo da sudi naš najbolji sudija Milorad Mažić, a ne bih se plašio ni u suprotnom. Očekujem da bude publike, igraju ekipe koje su u vrhu tabele, dva dobra tima, ta utakmica će predstavljati praznilk fudbala u Nišu. Naravno, nadam se da će doći i dosta naših navijača.

Selektor Mladen Krstajić je objavio spisak igrača na koje računa na dve predstojeće utakmice u Ligi nacija. Na njemu nema Partizanovih igrača.

- Ne bih želeo to da komentarišem, ne znam koliko ukupno ima Srba, ali je jasno da bi svako sastavio svoj spisak. To je konačna odluka isključivo selektora, a na mojim momcima je da vredno rade i dobro igraju, samo će se tako možda nametnuti Krstajiću - rekao je Mirković.

2024 © - Vesti online