Petak 28.09.2018.
14:14
Vestionline, Tanjug

Krstajić: Milivojević je fajter, vrata su mu otvorena

MN Press
Sportski direktor Darko Kovačević i selektor Mladen Krstajić uoči objavljivanja spiska

 

- Bilo je dosta turbulencija i priča u poslednjih mesec-dva, više bez, nego sa razlogom. Već sam izjavio da sam takav čovek koji prelazi preko nekih stvari i da je Srbija iznad nas. Gaćinovićeva izjava za nemačke medije nije ista kako ju je objavila naša štampa, nažalost. Što se tiče Milivojevića odličan je momak, pravi fajter igrač i ne treba trošiti reči na njegove kvalitet, ljudske i igračke. Nema razloga da se bavimo takvim stvarima, već sa predstojeće dve utakmice - rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Kako je naveo, protiv Crne Gore u Podgorici i Rumunije u Bukureštu želi što bolji rezultat.

- Poštujemo i jednu i drugu ekipu, ali naš cilj je da budemo prvi u grupi. Očekujem dobru utakmicu u Crnoj Gori i sigurno da nas očekuje i paklena atmosfera. Imaju dobrog trenera Ljubišu Tumbakovića, koji je stavio pečat na trenersku karijeru i mene je trenirao. Sigurno da idemo na pobedu - kazao je Krstajić.

Prema njegovim rečima, moguće je da Srbija zaigra sa dva špica zbog sjajne forme Aleksandra Mitrovića i Aleksandra Prijovića.

- To su igrači koji imaju kvalitet i sigurno da su bitni, Međutim naš sistem kojim igramo u poslednjih godinu i po dana podrazumeva jednog špica neigramo sa dva špica, ali moguće da u ove dve utakmice koje su izuzetno bitne bude i ta opcija.

Krstajić ističe da bi više voleo da Nikola Milenković igra štopera u Fiorentini, a ne desnog beka.

- On je skrenuo pažnju, suvišno je govoriti o njegovom potencijalu. Voleo bih da više igra na poziciji štopera, ali ta njegova pozicija možda u budućnosti i bude značajna - rekao je Krstajić.

Za novog igrača na spisu Branka Jovičića ima samo reči hvale.

- Imamo novog igrača, to je Branko Jovičić iz Crvene zvezde. Pratili smo ga duže vreme i smatram da ima kvalitet i karakter za reprezentaciju Srbije. Pričao sam i sa njegovim trenerom Vladanom Milojevićem, koji mi je rekao sve u superlativima za njega i mislim da je zaslužio svojim partijama u Crvenoj zvezdi da bude na spisku - kazao je Krstajić.

Kada je reč o Luki Joviću, rekao je da je to dogovor sa selektorom mlade Goranom Ðoroviće i da je tamo potrebniji, kao i Marko Grujić, koji je trenutno povređen.

- Posle Mundijala smo imali ideju da mladima dajemo šansu kroz ove utakmice, jer nemaju prijateljske, da kroz Ligu nacija dobiju šansu. Znamo kakav je igrač Milivojević, ali ajde da vidimo kakvi su Nemanja Maksimović, Saša Lukić. Nemam alibi, nemam kompleks, sve što ne bude kako treba moja je greška, ali kad odem odavde otići ću čistog obraza - zaključio je Krstajić.

Srbija igra u Podgorici 11. oktobra protiv Crne Gore, a tri dana kasnije gostovaće Rumunima u Bukureštu.

Srbija se posle dva odigrana kola u Grupi 4 lige C nalazi na drugom mestu sa četiri osvojena boda, koliko ima i prvoplasirana Crna Gora, koja ima bolju gol razliku.

2024 © - Vesti online