Petak 28.09.2018.
14:35
D. N. Petrović - Vesti

Bludni buregdžija brani se ćutanjem

Vesti
 

Portparol Višeg tužilaštva Asmir Mehović ističe da se N. G. tereti za obljubu nad detetom u dužem vremenskom periodu. Pritvor je određen da osumnjičeni ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo za koje je zaprećena kazna duža od 10 godina zatvora - ističe Mehović.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, osumnjičeni N. G. se brani ćutanjem i još nije izneo svoju odbranu. Bilo je i informacija da je u policiji najpre priznao krivično delo koje mu se pripisuje, ali nakon razgovora sa svojim braniocima N. G. je odlučio da se brani ćutanjem.

Takođe prema nezvaničnim informacijama, uhapšenom N. G. je predočena i mogućnost da prizna krivicu i napravu sporazum s tužilaštvom, ali je on to navodno odbio. Ovu informaciju nisu želeli da potvrde niti demantuju u Višem tužilaštvu. U toku je veštačenje telefona ovog manijaka, vozila, odeće i prikupljanje drugih dokaza potrebnih za sud.

Uhapšeni je rodom iz Makedonije, gde kao i u Novom Pazaru ima razvijen biznis. U Novi Pazar je došao još kao mladić. Važio je za vrlo skromnog i tihog čoveka, kako kažu njegovi poznanici, koji je sa svima bio u dobrim odnosima, pa je njegovo hapšenje i delo koje mu se pripisuje izazvalo šok i nevericu sugrađana.

Policija čuva pekaru

Dan nakon hapšenja N. G. grupa od dvadesetak Novopazaraca pojavila se pred burekdžijskom radnjom "Aida" u centru grada, koja je vlasništvo uhapšenog N. G. sa zahtevom da se radnja odmah zatvori, što je i učinjeno. Okupljeni Novopazarci su objasnili kako "ne mogu da dozvole" da neko ko siluje pazarsku decu i dalje zarađuje pare u Novom Pazaru. Ispred burekdžinice od tada dežura policija.

2024 © - Vesti online