Petak 28.09.2018.
13:41
Vestionline, b92.net

Erdoganu se jedna stvar u Nemačkoj nikako neće svideti

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Međutim, turskom predsedniku možda se neće dopasti ono što će videti na konferenciji za novinare nakon sastanka, piše nemački Bild, a prenosi Rojters. List navodi da će, naime, medju novinarima koji će prisustvovati konferenciji verovatno biti i Džan Dundar, turski novinar poznat kao Erdoganov kritičar.

Tvrdi se da je Vlada odobrila Dundaru akreditaciju za konferenciju, a sa druge strane, on nije odgovarao na telefonske pozive da bi potvrdio tu informaciju. 

Dundar i njegov kolega iz turskih novina "Džumrijet" Erdem Gul osuđeni su 2016. godine na po pet godina zatvora zbog objavljivanja videa u kome se vidi da turska obaveštajna služba transportuje oružje u Siriju. 
 

EPA/Clemens Bilan

Njih dvojica su oslobodjni u žalbenom postupku i Dundar je napustio zemlju. 

Turski Vrhovni sud u martu ga je osudio na kaznu do 20 godina zatvora zbog špijunaže. 

Zbog Erdoganove posete brojne ulice u Berlinu su zatvorene za posetu, a duž trase kojom bi turski predsednik trebalo da prodje nalaze se demonstranti koji nose turske zastave i postere Erdoganovih političkih suparnika. 

Turski list "Jeni Asir" objavio je danas da je turska obaveštajna agencija MIT dala Nemačkoj spisak sa imenima 69 osoba osumnjičenih za terorizam, kao i da će Erdogan tražiti od Merkelove da ih izruči. 

Na toj listi, kako se navodi, nalazi se i Dundar.

2024 © - Vesti online