Petak 28.09.2018.
11:29
Vestionline

Bosanski kalašnjikov iz patika prelazi u fotelju

EPA/Igor Kupljenik
Mirza Teletović je sa BiH igrao na četiri Eurobasketa

- Nakon dugo razmišljanja, zašto bi trebalo, zbog čega, šta će meni u životu nerviranje, sekiracija, borba sa vetrenjačama i sve što ide uz neke odgovorne funkcije, doneo sam odluku kako moj život bez košarke, nije život - poručio je legendarni košarkaš. Na predlog Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i gospodina Nihada Selimovića, pristao sam da budem kandidat za Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH. Ukoliko taj predlog prođe na Skupštini Košarkaškog saveza, od novembra, po sistemu rotacije, trebalo bi da budem predsednik Košarkaškog saveza BiH, što će mi biti velika čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer košarku u našoj zemlji treba vratiti na mesto koje joj i pripada - ističe Teletović.

Vanserijski šuter je za 16 godina prošao put od tuzlanske Slobode, preko belgijskog Ostendea, da bi svoje ime etablirao u Tau Keramici, sadašnjoj Baskoniji. Za šest godina se dva puta domogao titule u ACB ligi (2008. i 2010.) i jednog Kupa kralja (2009.), zatim su usledili NBA angažmani u Bruklinu, Finiksu i Milvokiju.

Brojni problemi sa povredama i krvni ugrušci u plućima sprečili su Mostarca da pokaže pun potencijal. Ipak, ostavio je traga u najjačoj ligi na svetu, postavši najbolji trojkaš sa klupe u jednoj sezoni - 179 trojki.

Sa reprezentacijom je nastupao na četiri Evropska prvenstva. 

2024 © - Vesti online