Petak 28.09.2018.
09:57
Vestionline, Tanjug

Erdogan:Turska, Rusija, Nemačka i Francuska o Siriji

EPA/Clemens Bilan
Redžep Tajip Erdogan

"Održaćemo u Istanbulu samit na kome će učestvovati Turska, Rusija, nemačka i Francuska. Održani su preliminarni razgovori i samo preostaje da se odredi datum", navodi Erdoganove reči turska TV stanica Haberturk.

Tas s prenosi da je Erdogan rekao i da je u Njujorku iamo iscrpne razgovore o Siriji s ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovom.

On je govorio i o izgledima da se kriza u sirijskoj provinciji Idlib reši na osnovu tursko-ruskog sporazuma postignutog u Sočiju i ocenio da se situacija razvija u skladu s tim sporazumima.
 

EPA/Clemens Bilan

- Između 50 i 60.000 ljudi vratilo se u provinciju Idlib, što je veoma dobro. Nadam se da će se to nastaviti. Ako se naši zajednički napori s Rusijom pokažu kao uspešni, onda ćemo moći da pokrenemo proces rekonstrukcije u Siriji - dodao je turski predsednik.

U vezi s mogućom ofanzivom snaga sirijske vlade u Idlibu, što Ankara smatra neprihvatljivim, on je rekao da je ruski predsednik "Vladimir Putin da izvesna uveravanja" i dodao da iako se ne može reći da je ofanziva isključena, "u ovom trrenutku nema takvih planova".

2024 © - Vesti online