Četvrtak 27.09.2018.
17:11
A. Šišić - Vesti

Radost zvana čizma

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pomama za dubokim čizmama koje sežu skoro do vrha butine ne jenjava. Brend Balensijaga je na tronu kad je u pitanju ovakav model obuće. Znalci tvrde da su one zbog visoke potpetice idealne za glamurozne prilike i ističu da savršeno idu uz kratke haljine.

Popularne kanađanke

Kanađanke u med boji ne mogu da svrgnu sa trona raznorazni modeli čizmica već godinama. Nekada su bile omiljena obuća svetskih repera, a danas mogu da se vide na stopalima većine žena i mladića širom planete. Danas postoje u raznim bojama i izrađuju se za mališane, dame, ali i jači pol.

Ukoliko lepoticama treba obuća za svaki dan, jahaće čizme su prvi i pravi izbor. Velingtonke su simbol pripadnica visokog staleža koje imaju nepogrešiv ukus za modu.

U poslednje vreme sve popularnije su i čizme poznatije kao bajkerice. Među najprodavanijim modelima su one ukrašene nitnama, bodljicama i lancima. Uglavnom su izrađene od crne kože i sežu malo iznad članaka. Dame ih uglavnom kombinuju uz farmerice, šortseve, ali ih rado obuvaju ni manje, ni više nego uz lepršave haljinice.

Martinke i vojničke čizme pronašle su svoje mesto pod modnim suncem. Svet je ostao u čudu kada je brend Šanel koji je bio sinonim elegancije na rafove postavio bele martinke i ukrasio ih svojim prepoznatljivim logom i biserima. Pripadnice nežnijeg pola tvrde da je ovaj model cipele dobio glamurozno ruho i da deluje ženstvenije od mase drugih modela.

Guma štiti od kiše

Gumene čizme su drag izbor dama kada znaju da će napolju padati kiša. Zahvajujući proizvođačima u ponudi su raznorazni modeli u svim mogućim bojama. Pojedini su urađeni tako da na prvi pogled deluju kao da su izrađeni od kože. U zavisnosti od brenda, njihove cene variraju od deset pa do nekoliko stotina dolara.




 

2024 © - Vesti online