Četvrtak 27.09.2018.
15:34
Vestionline

Borjanova ruka za žuti, a ruka Junajtedovog golmana za isključenje - sličnosti i razlike

MN Press
Milan Borjan

Na početku drugog poluvremena u meču petog kola Superlige, koji je bio odložen zbog Zvezdinih obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona, njenog golmana Milana Borjana lopta je zatekla ispred kaznenog prostora. Na ubacivanje je krenuo prema njoj, a neretko je u ulozi tzv. trećeg beka, ali je posegao za gluvim telefonom u komunikaciji sa svojim halfom Milošem Degenekom.

Ovaj se sagao, lopta ga je preletela, a kad je bila pred Borjanom, Zvezdin golman se našao u nebranom grožđu. Mogao je ili da je pusti da prođe pored njega ili da je spreči u tome rukom. Valjda je i mehanički, a svakako smušeno, odabrao drugu mogućnost. 

Za to je dobio žuti karton. Da nije dirao loptu, verovatno da bi Ben otklonio opasnost ispred Napretkovog igrača. Ali, ostala je nedoumica da li je to bilo za isključenje.

Dan ranije, u šesnaestini finala engleskog Kupa ligaša, viceprvak Mančester junajted je dočekao drugoligaša Derbi, koji ga je i izbacio na penale. Pri rezultatu 1:1, a završeno je 2:2, domaćin je u 67. minutu ostao s igračem manje jer mu je isključen golman.

 Serhio Romero se našao u sličnoj, ali ne i potpuno istoj situaciji kao Borjan. Misleći da će na jednu dugu loptu stići pre protivničkog igrača, i on joj je krenuo u susret, izašavši izvan šesnaesterca. Igrač Debija je ipak bio brži. Nogom je želeo da gurne loptu pored njega, ali je Serhio Romero upotrebio ruku. Za sudiju meča nije bilo dvojbe, iako bi u nastavku, da nije bilo ruke, i tu bila otklonjena opasnost jer su dotrčavali Junajtedovi igrači. 

Kako se poneo golman Mančestera, pogledajte od 47. sekunde.

2024 © - Vesti online