Četvrtak 27.09.2018.
19:15
R. Paković - Vesti

Praznik ljubavi okupio vernike

Foto: R.Patković
Okretanje slavskog kolača

Molitveno i svečarski proslavljena je Bogomajka i zaštitnica vernika SPC u Nemačkoj i Evropi. Protojerej stavrofor Jovan Marić predvodio je svečarsku liturgiju uz sasluženje protoprezvitera Duška Spasojevića đakona i svog sina Milutina Marića. Nadahnutom besedom prota Jovan podsetio je prisutne da je Presveta Bogorodica zbog svoje čednosti i čistote i savršenstva postala znak blagovoljenja Božjeg:

- I to onog najvećeg koje se ne može nikada do kraja shvatiti, blagovoljenja po kome jedinorodni Sin Božji kroz nju, Prečistu Djevu, postaje jedan od nas, tj. čovek u svemu sličan nama, osim u grehu. Ovaj dan veliki je za čitavu vaseljenu jer se ovoga dana rađa najčudesnija ličnost posle Gospoda Hrista, koja je hodala ovom trošnom planetom na kojoj živimo, a to je Presveta Bogorodica - naglasio je prota Jovan.

Foto: R.Patković
Crkva je bila puna mladog sveta

Slavsko i svečarsko znamenje pripremile su Savjeta Marić, Zdravkica Nedić i popadija Joka. Deo slavskog kolača i časnu ulogu domaćina za sledeću godinu preuzeli su Mališa i Jadranka Đorđević.

Foto: R.Patković
Đakon Milutin Marić sa porodicom

Cvetna oaza
Prava je šteta što je kišni dan omeo vernike da se duže zadrže u parohijskom domu i porti koja se nalazi sa dvorišne strane zgrade. Veoma je lepo uređena i u njoj se nalazi više od 200 raznih vrsta cveća, drveća, voća, kao i mala zelena bašta. Posle liturgije, vernici ostaju da bi razmenili vesti iz zavičaja.






 

2024 © - Vesti online