Četvrtak 27.09.2018.
14:09
Vestionline, Tanjug

Putujući bioskop u mestima širom Kosova i Metohije

pixabay.com
 

Projekcije se održavaju od najizolovanijih metohijskih sredina do severa Kosova i Metohije, od 24. septembra do 5. oktobra. 

Na programu su animirani film za decu "Mali veseljak-brod spasilac" i drama "Život i smrt Džona Gotija" sa Džonom Travoltom u naslovnoj ulozi.

Ovoga puta turneja putujućeg bioskopa obuhvata mesta Ranilug, Donja Gušterica, Goraždevac, Šilovo, Osojane, Prilužje, Velika Hoča, Leposavić, Pasjane i Štrpce.

Dom kulture Gračanica ističe nameru da se u ovim, kao i ostalim sredinama u koje će bioskop doći, vrati publika velikom platnu, aktuelnoj produkciji i vrednoj kulturnoj ponudi. 

Uslovi prikazivanja su različiti - od školskih sala, pomoćnih objekata, do prostorija koje koriste domovi kulture.

Zahvaljujući Ministarstvu kulture i informisanja i Jugoslovenskoj kinoteci, Dom kulture je tehnički opremljen da realizuje ove projekcije, ističu predstavnici te ustanove, uz podsećanje da je u prethodnom periodu ove događaje podržavao reditelj Danilo Bećković sa svojim filmovima.

Kinoteka je u januaru ustupila Domu kulture u Gračanici novi mobilni DSP - digitalni filmski projektor sa pratećom opremom koju čine hard disk set, objektiv za projektor i digitalno analogni konvertor. 

Tim povodom Protokl o poslovnoj saradnji potpisali su direktor Kinoteke Jugoslav Pantelić i direktor Doma kulture Živojin Rakočević.
 

2024 © - Vesti online