Četvrtak 27.09.2018.
01:09
Vestionline

Džordan na Parku prinčeva

EPA/Etienne Laurent
Džordan na meču Pari Sen Žermena

Američki globalni proizvođač sportske opreme "Najki" spojio je francuskog fudbalskog prvaka i slavnog američkog košarkaša, najboljeg koga je svet imao. Pari Sen Žermen ove sezone u Ligi šampiona na dresu nosi logo poznatog brenda, prepoznatljivog po Džordanovoj silueti u letu ka obruču, što ga je i proslavilo u njegovom neponovljivom umeću. 

Legenda Čikago Bulsa došao je u Francusku još u njedelju, tiho, bez crvenog tepiha. Boravak koristi da u Parizu i okolini pogleda terene za golf, sporta koji mu je isto pasija. 

Ni njegov dolazak na Park prinčeva nije najavljen gromoglasno. S igračima se nije ni video. Primio ga je predsednik kluba Naser Al-Helaifi, katarski poslovni čovek, predvodnik kompanije koja rukovodi "svecima". Na poklon je dobio klupski dres s brojem 23, u kojem je ostavljao bez daha zaljubljenike u košarku. Utakmicu s Remsom, naravno, gledao je iz lože za vrlo važne persone.

Broj 23, inače, u Pari Sen Žermenu već treću sezonu nosi Nemac Julijan Draksler, koji je igrao i pred Džordanovim očima, a možda zauzme mesto na krilu i kada na Park prinčeva u sredu dođe Zvezda u drugom kolu Lige šampiona.

2024 © - Vesti online