Sreda 26.09.2018.
18:23
Vestionline

Novi Dejvis kup: Srbija u kvalifikacijama gost Uzbekistana

facebook.com/tssrbije
Naša reprezentacija u Kraljevu posle pobede protiv Indije u doigravanju za ostanak u Svetskoj grupi

Pobedom protiv Indije s 4:1 u kraljevačkoj dvorani u doigravanju za ostanak u Svetskoj grupi naša reprezentacija je stekla pravo da kao nosilac u žrebu dogodine krene u novi format takmičenja od kvalifikacija za završni turnir. Igraće kao gost Uzbekistana, što je po volji i našeg selektora Nenada Zimonjića.

- Mislim da nam je dobar žreb za prvo kolo, da smo favoriti. Nadam se da ćemo biti u što jačem sastavu u Uzbekistanu i da ćemo obezbediti plasman u završnicu - rekao je Zimonjić posle žreba u Londonu. 

Naši su s Uzbekistanom igrali u Beogradskoj areni u prvom kolu 2009. Pobedili su s 5:0 i bez Novaka Đokovića.

Ima 12 kvalifikacionih mečeva. Igraće se u dva dana, po sistemu u kojem su mečevi Kupa federacije za teniserke: prvog dana dva singla, a drugog dana dva singla i po potrebi dubl kao peti duel, ali sve na dva dobijena seta umesto dosadašnja tri. Dalje, takođe, ide tim koji ostvari tri pobede.

Mesto na završnom turniru već imaju ovogodišnji finalisti, a to su Francuska i Hrvatska, koje igraju za "salataru" od 23. do 25. novembra u Lilu, zatim poražene selekcije u polufinalu (Španija, SAD) i Argentina i Velika Britanija kojima je dodeljena posebna pozivnica za učešće.

Među parovima je zanimljivo da će Italija igrati u Indiji posle 34 godine, a da će se Nemačka i Mađarska sastati prvi put posle 1978.

Parovi kvalifikacija

Uzbekistan - Srbija

Brazil - Belgija

Australija - Bosna

Indija - Italija

Nemačka - Mađarska

Švajcarska - Rusija

Češka - Holandija

Kolumbija - Švedska

Austrija - Čile

Kina - Japan

Kazahstan - pobednik plej-ofa

Pobednik plej-ofa - Kanada

2024 © - Vesti online