Sreda 26.09.2018.
18:10
B. Miličić - Vesti

Pomoć bolnici u Damasku

B. Miličić
Plemenita misija: Valjevske umetnice na sceni

One su muzički pedagozi u valjevskim školama, a već duže vremena nastupaju zajedno i održale su više od 200 koncerata u Srbiji, Sloveniji i Nemačkoj.

Na programu ovog trija bile su kompozicije Šuberta, Dvoržaka, Mocarta, Bramsa, Vajta i Šostakoviča. Ono što karakteriše nastupe ovog trija je moderan način interpretacije muzičkih dela klasičnih majstora, što je za publiku vrlo interesantno. Tako su Suzana Radovanović (violina), Snežana Stevanović (violina) i Milica Prodanović (klavir) oduševile posetioce humanitarnog koncerta koji su do poslednjeg mesta ispunili svečanu dvoranu Skupštine grada Pfafenhofena.

U jednoj tački programa ovom triju pridružili su se u interpretaciji Mari-Tereze Daubner na čelu i Stefan Daubner na kontrabasu. Celokupan program oduševio je posetioce koji su aplauzom zahvalili umetnicima na nastupu i angažmanu.

Predsednik društva Prijateljstvo sa Valjevom Bernd Dušner je pre početka koncerta pozdravio prisutne, kao i zvaničnike grada Pfafenhofena i objasnio kako je došlo do ove humanitarne akcije. On je istakao da je ovo društvo zbog svojih dosadašnjih humanitarnih akcija za ratom pogođeno stanovništvu Sirije dobilo pismo i molbu medicinske sestre koja vodi italijansku bolnicu "Don Bosko" u Damasku.

U pismu se ističe da je finansijska pomoć hitno potrebna za nabavku medicinskih aparata i posteljine. Pozitivan odgovor iz Pfafenhofena stigao je vrlo brzo, a u humanitarnoj akciji učestvovale su i tri umetnice iz Valjeva.

2024 © - Vesti online