Četvrtak 27.09.2018.
00:22
J. L. Petković - Vesti

Neregistrovana vozila na udaru

EPA
Pod lupom neregistrovana i neispravna vozila

Ipak, kada su u ponedeljak pojačane kontrole, saobraćajci su imali zadatak da sa ulica Zvečana, Leposavića i Kosovske Mitrovice iz saobraćaja isključe samo neregistrovana vozila, odnosno ona bez ikakvih tablica.

"Od 24. septembra policijski službenici regiona Mitrovica Sever preduzimaju mere u svim opštinama na području ovog regiona, uključujući pojačanu kontrolu vozila uvezenih iz inostranstva, kao i svih drugih vozila koja nemaju potrebnu dokumentaciju ili su neregistrovana. Takva će vozila biti isključena iz saobraćaja, a prema onima koji njima upravljaju biće preduzete i zakonske mere, konfiskovanje vozila i procesuiranje slučajeva", navodi se u saopštenju kosovske policije.

Iako iz policije kažu da se odluka o kažnjavanju i uklanjanju vozila iz saobraćaja odnosi samo na neregistrovane automobile, Mitrovčani strahuju da bi mogao da se primenjuje i deo koji se odnosi na činjenicu da Srbi na severu Kosova nemaju kosovske tablice. Reč je o tome da oni i dalje voze automobile sa tablicama koje nose oznaku KM, odnosno Kosovska Mitrovica, što je lak znak prepoznavanja da su izdata u srpskom sistemu. Briselskim dogovorom Beograda i Prištine je dogovoreno da se sva vozila sa oznakama izdatim u srpskom sistemu preregistruju na "KS" (kosovske) tablice. Taj dogovor je odavno zaživeo u srpskim opštinama južno od Ibra, ali ne i severno gde Srbi uglavnom odbijaju da urade preregistraciju ili da uopšte registruju automobile.

2024 © - Vesti online