Sreda 26.09.2018.
15:12
Vestionline

Gojković: Ne mešamo se u izbore u BiH

Tanjug
Maja Gojković: Pomažući RS sigurno pomažemo i čitavu BiH

Odgovarajući na pitanja novinara u Narodnoj skupštini, nakon sastanka sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, rekla je da je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da će izneti podatke o mešanju određenih stranih obaveštajnih službi u izbore i BiH bila vrlo jasna.

- Sačekaćemo da on iznese relevantne podatke koje ima. Ono što Srbija radi na teritoriji Republike Srpske, to je sigurno pomoć da život u tom entitetu BiH bude bolji. Pomažući RS sigurno pomažemo i čitavu BiH i ne vidim ništa sporno što Srbija podiže zabavišta, obdaništa, dečije ustanove, što pomaže podizanje škola na teritoriji RS i ono što je kruna našeg uspeha i saradnje je sigurno podiznanje bolnice - rekla je Gojković.

Dodala je da Srbija time podržava život, a ne meša se u untrašnjo-političku situaciju države čiji teritorijalni integritet i suverenitet "Srbija svakako poštuje".

Čubrilović je rekao da je mešanje Srbije pomaganje u izgradnji vrtića, škola, domova…

- Poslednja podrška odavde je išla i u lokalnim zajednicama federacije i u lokalnim zajednicama RS. Ako to neko misli da je mešanje, onda…ako neko misli da je to sugerisanje, uticaj, toga sigurno nema. To su nečije pretpostavke i želje da to Srbija radi. Da li ima mešanja drugih, to vi novinari verovatno veoma dobro znate, ja samo znam da je Vučić čovek koji je najbolje informisan - rekao je on.

2024 © - Vesti online