Utorak 25.09.2018.
21:20
Vestionline

Salahov gol nije bio najbolji - ni sad, ni kada je postignut

EPA/NEIL HALL
Mohamed Salah, na dodeli FIFA nagrada

Salah nije dobio nagradu za najboljeg fudbalera, a nije ni svrstan u najbolji tim godine, ali je ipak osvojio jednu nagradu, po mnogima nezasluženo.

Salah je osvojio nagradu "Ferenc Puškaš" što je uzburkalo javnost, jer se "iz aviona" videlo da njegov pogodak nije ni blizu najboljeg.

Gol Egipćanina postignut je na utakmici protiv Evertona, a tokom tog meseca, kao i svakog, desilo se glasanje za najbolji gol. Salahov je bio atraktivan, ali nije osvojio čak ni tu nagradu, već je nju "pokupio" Džermejn Defo golom protiv Kristal Palasa.



Ako Salahov gol nije bio gol meseca u kojem je postignut, kako je moguće da bude gol čitave godine? Svakako da je moguće da su se prevarili glasači Premijer lige, ali u ovom slučaju je sve kristalno jasno.

Podsećamo, pored Salaha, za ovu prestižnu nagradu bili su nominovani Garet Bejl, Denis Čerišev, Lazaros Kristodolopulos, Kristijano Ronaldo, Đorđani de Arasketa, Rajli Mekgri, Lionel Mesi, Benžamen Pavar i Rikardo Kvarežma.

Bejlove i Ronaldove makazice su očigledni kandidati koji je trebalo da osvoje nagradu, a pored njih retko koji gol je bio lošiji od Salahovog.



Mada, ako Mančester siti izdominira Premijer ligu skoro kao niko do sada, a nemaju nijednog igrača u timu godine, i ako golman godine nije svrstan u tim godine, vidi se da nešto nije u redu...
2024 © - Vesti online