Utorak 25.09.2018.
20:10
Ž. Marković - Vesti

Doktor za audije i fiće

Ž. Marković
Ljubimac: Branko uz svog fiću

- Došao sam samo na tri meseca da radim u šumi i da kupim alat, jer sam se već tada u zavičaju bavio popravkom automobila, i eto ostao sam ovde celih 30 godina. Oženio sam se, imam hvala Bogu dve ćerke, razveo se i ponovo oženio i život teče dalje. Prvo sam radio u jednoj firmi kao operativni mehaničar i onda, malo pomalo, uveče posle posla popravljao automobile. Jednog dana sam došao do toga da se pitam, hoću li da radim u firmi ili u svojoj garaži i odabrao sam garažu - priča Branko kome je popravka automobila i hobi i posao koji radi baš s ljubavlju.

Njegova prva garaža bila je više hobi.

- Počeo sam da radim 1. juna 1998. godine u Gosauu, a 2006. sam se premestio u Nidervil u novu garažu MB Auto i ovde radim već 12 godina. Ne pravim razliku između marke automobila, svi su isti i sve volim da popravljam, a svi imaju po neku manu. Inače, najlakši su mi za demontiranje mercedes, BMW, audi, ali evo danas sam sredio i jednog fiću iz Frauenfelda u kantonu Turgau. Spremio sam ga da ide na kontrolu, da bi dobio švajcarske tablice. Radim sve, od limarije do spremanja za kontrolu, osim farbanja, to radi neko od mojih kolega.

Svakog dana Branko u garaži provede od 10 do 12 sati i nije mu teško, jer kako kaže, ako se nešto voli onda ništa nije teško.

Inače, Branko voli oldtajmere, a član je Zastava oldtajmer kluba iz Šafhauzena i ide na sve skupove ljubitelja fića u celoj Evropi. Ima svog fiću koji je 77. godište koji je registrovan i ima švajcarske tablice.

Voli i dvotočkaše

Branko vozi i motor i član je Moto-kluba Orlovi iz St. Galena. BMW je njegov omiljeni dvotočkaš.
- Nikad nisam probao da popravim svoj motor, ama baš nikada. Kada se nešto pokvari, nosim ga kod prijatelja na popravku - kaže kroz smeh Branko. Volim mog bemvejca, a sa Orlovima idem svuda po švajcarskim planinama.

2024 © - Vesti online