Utorak 25.09.2018.
09:30
Vestionline, Tanjug

Brnabić na prijemu kod Trampa, zahvalnost za razumevanje

Tanjug
Ana Brnabić

Predsednica srpske vlade se našla medu oko 200 svetskih zvaničnika koji su bar na kratko razgovarali s Trampom.

- Ne mogu da kažem da sam imala vremena za neki dugačak razgovor, ali sam mu se zahvalila za jedno novo razumevanje Srbije i jednu otvorenost prema Srbiji, da se razume naš stav i da se cuje naš glas - kazala je Brnabić.

Na prijemu je, navela je premijerka, bilo puno poznatih lica i partnera, starih saveznika i

predstavnika zemalja s kojima još imamo otvorena pitanja.

- Bilo je jako zanimljivo i korisno biti na jednom mestu sa svim tim ljudima - kazala je Brnabić.

- Prijem je bila prilika da se vidim sa svim predvodnicima delegacija, bilo je korisno i zanimljivo. Razgovarala sam sa predsednikom EK Žan Klodom Junkerom, premijerom Belgije, predsednicima Kipra i Austrije, prijateljima iz regiona, pre svega premijerom Bugarske Bojkom Borisovim - navela je premijerka.

Ona je naglasila da je jako važno i divno "videti da Srbija zaslužuje jedno novo poštovanje u svetu", te da se prepoznaju napori predsednika Aleksandra Vučića da izgradi miran i stabilan region.

- Prvo pitanje uvek je dijalog Beograda i Prištine, ali i reforme u Srbiji i dobri ekonomski rezultati. Uvek je lepo predstavljati Srbiju - kazala je Brnabić, najavljujuću da je danas čeka naporan dan, otvaranje Generalne skupštine i prijem kod generalnog sekretara UN Antonija Gutereša.

2024 © - Vesti online