Utorak 25.09.2018.
09:00
Vestionline, Tanjug

Zaev: Građani će još jednom doneti mudru odluku

EPA/Florian Wieser
Zoran Zaev

- Građani donose mudre odluke jer vole svoju otadžbinu, snose odgovornost za svoju decu. Stoga smo doneli pravednu odluku i svi znaju da smo postigli kompromis koji izvlači našu zemlju iz dugotrajnog statusa kvo - rekao je Zaev na javnom skupu u gradu Negotino u ponedeljak uveče, prenosi MIA.

Građani Makedonije, istakao je, treba da donesu istorijsku odluku o svojoj i budućnosti svoje zemlje.

- Stavimo tačku na izolovanost, krajnje je vreme da se integrišemo i postanemo državljani Evropske unije - poručio je Zaev.

On je ukazao i na značaj sporazuma Skoplja i Atine o imenu Makedonije i koristi od saradnje sa susedima, koji su, kako je naveo, "od neprijatelja postali prijatelji Makedonije".

- Sve što smo želeli potvrđeno je u sporazumu (o imenu), koji pored toga otvara vrata našoj zemlji ka EU i NATO. Postizanjem ovog sporazuma pokazali smo demokratsku zrelost, evropske manire. A međunarodna zajednica je to prepoznala i sada naša zemlja ima iskrene prijatelje širom sveta - istakao je premijer Zaev.

Zato se, rekao je, pita ko bi i zašto bojkotovao referendum.

Premijer Makedonije je ukazao i na prednosti članstva u EU i NATO, pozvavši građane da izađu na glasanje 30. septembra i iskoriste priliku za bolju budućnost.

2024 © - Vesti online