Ponedeljak 24.09.2018.
20:49
Vestionline

"Šta će telefoni u svlačionici Italije?"

twitter.com/italybasket
Luiđi Datome, kapiten italijanske reprezentacije

Košarkaška reprezentacija Italije uspešno je prošla septembarski kvalifikacioni ciklus i pobedama u mečevima protiv Poljske i Mađarske primakla se plasmanu na Mundobasket.

U ovom trenutku, "Azuri" zauzimaju drugo mesto na tabeli Grupe J, iza Litvanije, koja se već kvalifikovala za turnir u Kini.

Ipak, uprkos uspesima, nije sve proteklo glatko za selektora Mea Saketija, koji je ostao začuđen kad aje video koliko njegovi igrači koriste društvene mreže i mobilne telefone uopšte.

- Trebalo bi da imamo drugačiji pristup društvenim mrežama i telefonima. Rečeno mi je posle naših pobeda da su neki igrači koristili mobilne i u poluvremenima. To je nešto što se ne sme događati. Bio sam veoma ljut zbog toga - rekao je Saketi.

- Videćemo kako će reagovati predsednik Košarkaškog saveza Italije. Možda uvedemo neka ograničenja. Kada sam jednog dana ušao u autobus bilo je u njemu osam igrača i svi su gledali na dole i posmatrali mobilne telefone. Samo jedan Argentinac (Filoj) nije gledao telefon. Znam da bi trebalo da pričam manje, ali takav sam - kakav sam - dodao je Italijan.

"Azuri" će sledeći meč igrati protiv Litvanije 29. novembra kod kuće. Da li će smeti da koriste svoje omiljene uređaje?

2024 © - Vesti online