Ponedeljak 24.09.2018.
20:29
Vestionline

Karijus još jednom o finalu: "Kriv je Serhio Ramos"

EPA/SEDAT SUNA
Loris Karijus, sada golman Bešiktaša

Kijevsko finale Lige šampiona zauvek će ostati upamćeno zbog nekoliko detalja.

Pre svega, zbog trećeg uzastopnog trijumfa Real Madrida, zbog spektakularnog gola Gereta Bejla, zbog povrede i ranog izlaska Mohameda Salaha, kao i zbog definitivnog tragičara utakmice - golmana Liverpula Lorisa Karijusa.

Nemački čuvar mreže u 51. minutu je pogodio Karima Benzemu loptom u nogu i ona se odbila u mrežu. Potom je bez načina da reaguje gledao kako Bejl daje prelep gol, a onda je pogrešio i u 84. minutu, jer je pogrešno postavio ruke i praktično sproveo loptu u sopstvenu mrežu, takođe posle udarca Velšanina.

U danima i nedeljama posle utakmice, u Liverpulu su mahali nalazima lekara iz SAD, koji su tvrdili da je Karijus doživeo potres mozga u jednom duelu sa kapitenom Reala Serhijom Ramosom i da je zbog toga loše reagovao tokom utakmice. Prethodno su Španca optužili da je (namerno) povredio i Salaha.

Lider "kraljevskog kluba" odgovorio je na te optužbe ironičnom porukom da "provere da li je Roberto Firmino ostao zdrav", slične poruke iz Engleske smenjivale su se čitavog leta sa Ramosovim odbranama, zaključno sa njegovom tvrdnjom "da mu je savest mirna", koju je izrekao ovog septembra u Londonu.

Ipak, da svaki razgovor o tom finalu neizbežno vodi ka Ramosu dokazano je i ove nedelje, u Karijusovom intervjuu za nemački magazin "Bild".

- Mislim da sam postigao veliku stvar time što sam napustio u finalu i neću dozvoliti bilo kome da mi to pokvari - izjavio je golman, koji je u međuvremenu otišao iz Liverpula u Bešiktaš, nakon što je izgubio mesto u Klopovom timu.

- Prošla sezona je bila sjajna i imala je nesrećno finale. Ali u sportu morate da uzdignete iznad razočaranja. Niko ne može da zna odnos povreda koje sam doživeo i grešaka na terenu. To nije moj izgovor, to je samo objašnjenje - naglasio je Karijus.

- Ne znam da li me je Serhio Ramos povredio namerno, samo on to zna, ali to nije važno. Nikad mi se nije izvinio. Rezultati testova na kojima sam bio pokazali su da mi je vid bio oštećen. U normalnim uslovima ne bih mogao da objasnim te greške - dodao je golman koji je ove jeseni otišao u Tursku da "traži" staru formu i važnije od toga - samopouzdanje.

2022 © - Vesti online