Ponedeljak 24.09.2018.
17:44
Vestionline, mondo.rs

Da li je opet vreme za Klaudija?

EPA/PETER POWELL
Klaudio Ranijeri, italijanski fudbalski stručnjak

Pet odigranih utakmica i isto toliko osvojenih bodova.

Tako "mršav" učinak upalio je alarme na Olimpiku, oko kojeg se sve češće spekuliše kada će treneru Euzebiju Di Frančesku biti uručen otkaz.

I minulog vikenda "vučica" je nastavila bledu seriju i u Bolonji doživela drugi uzastopni poraz, a četvrti u poslednjih šest utakmica (uz dva remija).

Džejms Palota, vlasnik Rome rekao je da je "bio zgrožen onim što je video" u poslednjem neuspehu, pa bi bilo iznenađenje ako sa prvim saradnikom, direktorom Monćijem, uskoro ne otpusti trenera i dovede nekoga ko bi ugasio požar.

Prema pisanju italijanskih medija, "vatrogasac" bi mogao da bude Klaudio Ranijeri (66), italijanski stručnjak, koji je sa Lesterom osvojio Premijer ligu 2016.

Osim činjenice da je rođen u Rimu, Ranijeri je u Romi 1973. godine počeo igračku karijeru, a na klupi "vučice" sedeo je od 2009. do 2011. godine. Njegov poslednji posao bio je vođenje Nanta, u sezoni 2017/18.

- Navijač sam i Roma mi je u srcu, ali se nadam da Di Frančesko može da nastavi dalje - rekao je Ranijeri italijanskim medijima u ponedeljak, u odgovoru na pitanje da se li se vraća kući.

Ranijeri je 2010. doveo Romu veoma blizu tituli, ali je ona u poslednjem kolu ipak otišla u ruke Žozea Murinja i njegovog Intera.

- Taj Skudeto koji smo izgubili u poslednjih pola sata završnog kola i dalje boli. Često razmišljam o tome, iako sam delimično to nadoknadio sa Lesterom - dodao je Italijan.

2024 © - Vesti online