Ponedeljak 24.09.2018.
17:14
Vestionline

Hjuston, Majami, Bruklin... gde će Džimi Batler?

twitter.com/slamonline
Džimi Batler

Batleru je budućnost sa Minesotom okončana, pošto je došlo do nesuglasica sa saigračima, ali i čelnicima kluba.

Trener ekipe Tom Tibodo po svaku cenu nije hteo da trejduje Džimija, sa kojim ima dobre odnose još iz dana u Čikago Bulsima, ali se u celu priču umešao vlasnik tima koji je otvoreno rekao da svi koji žele Batlera mogu njega lično da kotaktiraju.

Batler je samo nekoliko ekipa stavio na listu željenih, kao što su Klipersi i Bruklin, ali sada su se i druge franšize umešale u potencijalno dovođenje Amerikanca.

Majami Hit je već ranije otvoreno rekao da se može odreći Hasana Vajtsajda, Tajlera Džonsona i Diona Vejtersa, ali pitanje je da li će to biti dovoljno za dovođenje iskusnog beka/krila.

Zainteresovani su i Hjuston Roketsi, koji nemaju problem da odreknu Erika Gordona, ali imaju manjak igrača za koje bi Timbervulvsi bili zainteresovani.

Čak su i Klivlend Kavalirsi javno izrazili želju da dovedu Batlera, ali Majami ima "džokera u rukavu", s obzirom da su zadržali Dvejna Vejda u ekipi na još godinu dana, čoveka koji je u jako dobrim odnosima sa Džimijem.

Kakva klasa od igrača je Batler ne bi čudilo ni da su svih 29 ekipa zainteresovani za njegov angažman, ali ipak će čelnici Minesote morati da odluče za jednu od njih.

Batler je prošle sezone Minesotu vodio do plej-ofa sa 22,2 poena po meču, ali su tamo poraženi od Hjustona u prvoj rundi.

2024 © - Vesti online