Ponedeljak 24.09.2018.
14:27
Vestionline

Posle devet godina Mesi i Ronaldo dali golove istog dana u različitim ligama

EPA/Magi Haroun
Kristijano Ronaldo kao igrač Mančester junajteda

Prošlo je skoro devet i po godina od kada su dva najbolja igrača današnjice postigli golove istog dana ali u različitim ligama. Dok argentinski as Lionel Mesi igra 15. sezonu u Barseloni, takva mogućnost se javila pošto je Kristijano Ronaldo posle devet godina u Realu otišao iz španskog fudbala.

Sada je u Juventusu, a mrežu je zatresao sinoć kada su torinski "crno-beli" kao gosti pobedili Frozinone s 2:0. Mesi je dao gol Đironi na Nou Kampu, ali su gosti, koji su u prošloj sezoni debitovali u najboljem društvu, načinili podvig odnevši bod (2:2). Mesi je na toj utakmici postao igrač s najviše utakmica u španskoj ligi među strancima (423 meča, Dani Alves ima 422).

Kada su dva asa prethodni put dali golove istog dana u različitim ligama, Mesi je to učinio u remiju s Valensijom na Mestalji (2:2), a Kristijano Ronaldo je dva puta bio tačan, jednom i iz penala, u preokretu koji je Mančester junajted načinio na svom Old Trafordu protiv Totenhema (5:2). I Barselona i "crveni đavoli" su u toj sezoni bili prvaci, a zatim je Portugalac došao u Real.

2024 © - Vesti online