Ponedeljak 24.09.2018.
18:00
K. N. - Foto: V. Sekulić

Školski pribor prioritet

V. Sekulić
Postao đak prvak: Dimitrije Vrbanić sa roditeljima

- Još jednom od srca hvala dobrotvorki koja je mislila na našeg Dimitrija. Uz pomoć ove donacije kupićemo Dimitriju sve što mu nedostaje od školskog pribora, a tu podrazumevam i nezaobilaznu pernicu sa fudbalskim motivima. Iskoristiću priliku i da se još jednom zahvalim plemenitim sugrađanima koji nam svesrdno pomažu da prikupimo dovoljno novca za njegove terapije u inostranstvu, kako bi jednog dana ponovo stao na svoje noge za šta nam je potrebno oko 50.000 evra. To je zaista velika suma novca koju sami ne možemo da obezbedimo, ali akcija ide svojim tokom i za sada smo došli do polovine neophodne sume što nas raduje. Kontaktirali smo nekoliko klinika koje bi potencijalno mogle da preuzmu Dimitrijev slučaj, ali još nismo doneli konačnu odluku gde bi to moglo biti. Naravno, tu posmatramo i finansijski aspekt, da terapije ipak budu povoljnije, kako bismo imali dovoljno sredstava za sve nepredviđene troškove - rekao je Damir Vrbanić, koji svoju porodicu obezbeđuje radeći kao kuvar.

Dimitrije je, u međuvremenu, od septembra postao đak-prvak, pa mu učiteljica svakodnevno drži časove kod kuće. Još se privikava na školske obaveze, a pored toga vredno vežba na fizikalnim terapijama, jer ne odustaje od namere da, posle dve godine od kada ga je snašla nesreća, ponovo zakorači u svet.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online