Ponedeljak 24.09.2018.
18:10
B. Miličić - Vesti

Nastava srpskog u pet grupa

B. Miličić
Prethodnih godina škola samo u crkvi: Đaci sa veroučiteljem Krstom Stanišićem

Snežana Miljanić, generalni konzul Srbije u Minhenu kaže da je potpisan ugovor o korišćenju školskih prostorija - učionica u dve nemačke osnovne škole u delovima grada Lehel i Soln.

U toku je traženje rešenja za školsku učionicu u delu grada Mozah, a dogovoreno je i da se nastava odvija u prostorijama Srpske pravoslavne crkvene opštine u Minhenu. Na početku će biti formirano pet grupa, a učenici iz Mozaha biće raspoređeni u ostale grupe dok se ne obezbedi adekvatan školski prostor za redovnu dopunsku nastavu.

Profesor Tatjana Hot ističe da će prvi čas dopunske nastave na srpskom jeziku u ovoj školskoj godini biti održan u ponedeljak u Solnu od 16.30 do 19.00.

- Kroz razgovor sa članovima Saveta roditelja, ali i roditeljima naše dece, shvatila sam koliko im je važno da krene Dopunska nastava na srpskom jeziku. Potvrđuje to i činjenica da već imamo 103 prijavljena đaka dece i činimo sve da obezbedimo dobre uslove u školama. Sve radimo tako da interes učenika bude na prvom mestu. Nastavićemo da animiramo roditelje i u ostalim delovima grada Minhena da svoju decu šalju na dopunsku nastavu na srpskom jeziku, koji je važan deo našeg identiteta - kaže Tatjana Hot, koja je sa dosta energije i elana krenula u ovaj posao.

Treba pomenuti da je spisak prijavljene dece do predviđenog roka u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Minhenu bio zaključen sa 91 imenom. Već samim dolaskom profesorke Tatjane Hot i razgovorom s roditeljima taj broj je povećan za 12 učenika.

Raspored časova

Ponedeljkom će se časovi dopunske nastave na srpskom jeziku u južnom delu grada Solnu održavati od 16.30 do 19.00 ( Mittelschule an der Sambergerstr. 14
). Utorkom i četvrtkom nastava će se održavati od 16.30 do 19.00 časova u delu grada Lehel (Njilhelmsgdžmnasium, Tierschstr. 40) a u prostorijama Srpske pravoslavne crkvene opštine Minhen nastava će se odvijati petkom od 16.30 do 19.00 časova i subotom od 15.00 do 17.30 časova ( Putzbrunnerstr. 49 ).

2024 © - Vesti online