Ponedeljak 24.09.2018.
07:57
Vestionline

Prvi trofej kojem Đoković nije doprineo pobedama

lavercup.com
Tim Evrope s Đokovićem i Federerom okitio se trofejem

Poslednjeg dana trodnevnog revijalnog takmičenja u dvorani u kojoj igraju i košarkaši Ćikaga pobeda je vrednovana s tri poena. Tim Evrope je posle prva dva dana vodio sa 7:5, a Svet je prvi put prešao u vođstvo (8:7) pošto su u prvom meču trećeg dana Amerikanci Džon Izner i Džek Sok savladali u igri parova Švajcarca Rodžera Federera i Nemca Aleksandra Zvereva sa 4:6, 7:6 (7:2), 11:9. 

U sledećem meču Federer je vratio prednost Evropi (10:8) jer je savladao Iznera sa 6:7 (5:7), 7:6 (8:6), 10:7. Konačnu pobedu doneo je Zverev protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:7 (3:7), 7:5, 10:7. Svi ovi rezultati govore kakva su se uzbuđenja dešavala u dvorani u Čikagu.

Pošto je rasplet bio u korist evropskog tima, Novak Đoković i Australijanac Nik Kirjos nisu ni morali na teren. Naš as, koji je prvi put učestvovao na takmičenju pod imenom proslavljenog australijskog tenisera Roda Lejvera, neumornog i u 80. godini, nije doprineo trofeju nijednom pobedom. Prvog dana su Federer i on izgubili u paru od Andersona i Soka sa 6:7 (5:7), 6:3, 10:6, a drugog dana Anderson ga je savladao sa 7:6 (7:5), 5:7, 10:6.

- Mnogo sam lepih stvari doživeo igrajući tenis godinama na visokom nivou sa sjajnim igračima, ali na ovom takmičenju sam imao priliku i da se družim s njima, da, recimo, razgovaram s Federerom ne samo o tenisu nego i o životu, porodici, fudbalu, da se šalim s momcima, da igramo uz muziku koju sluša Dimitrov ili da uživamo u Edmundovom pevanju. Zaista je bilo veoma zabavno - rekao je Đoković, koji je primio trofej na ceremoniji dodele.

Od 11 mečeva samo tri nisu odlučena u super gemu koji se igra do deset poena ili na dva razlike. 

Prošle godine, kada je Lejverov kup imao premijeru u Pragu, vrhunac uzbuđenja se zbio u poslednjem meču kada je Federer savladao Kirjosa s 11:9 u tom gemu.

Sledeće godine igraće se u Ženevi.

2024 © - Vesti online