Nedelja 23.09.2018.
21:09 >> 22:07h
Vestionline

Nismo s Rusima, a s kim smo odlučiće žreb

EPA/ Vassil Donev
Poljak Kurek je nadmudrio naš trojni blok

 

Među četiri drugoplasirane reprezentacije u drugom krugu najbolja je Rusija, a naš tim je iza nje. I jedni i drugi idemo na završnicu odbojkaškog mundijala u Torino i bićemo u različitim grupama. Ko će i nama i "zbornoj" biti još po dva protivnika, odlučiće žreb u ponedeljak u 11 časova.

To su, svakako, pobednici četiri grupe Italija, Brazil, Poljska i Amerika, jedina koja nije osetila gorčinu poraza. Završnica kreće u sredu. Po dve najbolje će u polufinale (subota). Finale je u nedelju.

Na meču s Poljskom nismo uložili napor da budemo prvi. Zadovoljili smo se što smo i pre poslednjeg kola obezbedili prolaz među šest najboljih selekcija, a to je već veliki uspeh. Valjalo je sačuvati snagu za odlučujuće bitke, a mnogo ju je potrošeno da se savladaju Francuska pa Argentina. U meču ta dva tima bez takmičarskog značaja u poslednjem kolu, "galski petlovi" su pobedili s 3:1.

Igrači Srbije su protiv Poljske imali sledeći učinak: Ivović 6, Luburić 6, Atanasijević 5, Podraščanin 5, Lisinac 5, Krsmanović 4, Kovačević 2, Petrić 1, Okolić, Katić, Jovović, Majstorović, Rosić, Kostić.

Tabela: Poljska 19 (6-2), Srbija 17 (6-2), Francuska 18 (5-3), Argentina 8 (3-5). Iako imaju manje bodova od Francuske, naši su drugi jer imaju više pobeda od nje.

2024 © - Vesti online